Artikel top billede

Dell, HP, Microsoft og andre tech-giganter trækker produktionen ud af Kina: Her søger de hen

En række af de store tech-firmaer er godt i gang med at trække store dele af deres omfattende produktion ud af Kina. Se her, hvor de overvejer at flytte hen.

En hel stribe af de store tech-firmaer er godt i gang med planer om at trække store dele af deres i dag meget omfattende produktion ud af Kina.

Det sker i kølvandet på den handelskrig, der for tiden udspiller sig mellem USA og Kina.

Udfaldet er uforudsigeligt, og det gør på flere måder situationen udholdbar for de store tech-firmaer, der arbejder med langsigtede mål og planer.

Desuden er produktionsomkostningerne i det engang meget billige Kina stigende, hvilket også er medvirkende til, at de selskaberne er gang med alternative planer.

Ifølge den japanske avis Nikkei Asian Review tæller rækken af firmaer blandt andet HP, Dell, Lenovo, Acer, Asustek, Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple, Sony og Nintendo.

HP og Dell får i dag produceret en stor del af deres pc’er på fabrikker i kinesiske Chongqing og Kunshan.

De planlægger ifølge Nikkei at reallokkere op mod 30 procent af den kinesiske produktion til lande uden for Kina og har blandt andet kig på Taiwan, Vietnam og Philippinerne.

Sony, Amazon, Nintendo og Microsoft får produceret en meget stor del af deres spilkonsoller og højttalere i Kina.

Både Nintendo og Amazon - der får samlet Echo og Kindle i Kina - har kig på Vietnam, mens Microsoft overvejer at flytte produktionen til Vietnam eller Indonesien.

Ifølge den japanske avis er også Apple ved at undersøge prisen for at flytte op mod 30 procent af selskabets smartphone-produktion ud af Kina.

I dag får Apple samlet en væsentlig del af sine smartphones på store kinesiske samlefabrikker.

Avisen skriver også, at også producenter af servere, netværks-udstyr og forskellige former for komponenter for tiden er i gang med at flytte produktionen ud af Kina - ‘ofte på opfordring fra amerikanske kunder,’ hedder det.

Både Quanta Computer, Foxconn og Inventec har flyttet en del af deres produktion fra Kina og til Taiwan, Mexico og Tjekkiet, hedder det.

Læs også:

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina

Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent

Handelskrig mellem USA og Kina kan koste it-giganter milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere