Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Massefyringer i sigte hos Huaweis amerikanske afdeling

Hundredvis af Huawei-ansatte i USA er fyringstruede, skriver The Wall Street Journal.

Hundredvis af Huawei-ansatte i USA er fyringstruede skriver The Wall Street Journal.

Den forestående fyringsrunde vil foregå i den kinesiske teknologikoncerns datterselskab i USA, Futurewei Technologies Inc., som er selskabets amerikanske udviklingsafdeling.

De 850 nuværende ansatte i Futurewei kan ifølge mediet forvente ’massive’ jobnedskæringer, hvor flere hundrede står til at miste deres job.

Datterselskabets kinesiske ansatte vil, ifølge kilder til mediet, blive tilbudt en stilling hos Huawei, hvis de vender tilbage til Kina. Visse medarbejdere er blevet underrettede, men flere vil snart blive annonceret, lyder det.

Se også: Den amerikanske regering sætter krav til, hvem der må handle med Huawei

Massefyringerne kommer efter, at den amerikanske regering i foråret sortlistede den kinesiske tech-gigant.

Huawei har ikke ønsket at kommentere på sagen.

Donald Trumps regering har i slutningen af juni blødt op for forbuddet, ved at tilbyde virksomheder på den såkaldte ’entity list’, herunder Huawei, at søge om dispensation til at handle med produkter som de amerikanske myndigheder vurderer, ikke truer den amerikanske sikkerhed eller teknologiske ophavsret.

Futurewei blev i 24. juni 2019, afkoblet fra moderselskabet givetvis for at skærme virksomheden fra det amerikanske forbud.

Dengang meldte Reuters, at Huawei-ansatte blev forment adgang til virksomheden, mens Futurewei fik sit eget it-system. Samtidig blev brugen af Huaweis navn og logo forbudt i al kommunikation fra selskabet, fortalte en ansat til mediet.

Læs også: USA's forbud mod Huawei lurer i horisonten: Her er selskabets nødplan, hvis alt andet går galt




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere