Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Telenor taber 12.000 kunder - men hæver indtjeningen: "Det tager tid at komme tilbage"

I andet kvartal af 2019 har Telenor mistet 12.000 kunder. Samtidig fortsætter Telenor dog fremgangen i indtjeningen.

Danmarks næststørste televirksomhed, Telenor, mister 12.000 mobilkunder i årets andet kvartal.

Det viser televirksomhedens kvartalsregnskab, som netop er blevet annonceret.

Telenor, der nu har en samlet kundebase på knap 1,7 millioner kunder, kalder kundetilbagegangen for en stabilisering og forklarer det med en lavere synlighed i begyndelsen af året samt en forsat oprydning af kampagnekunder.

Det norskejede teleselskab henviser samtidig til en kundebase præget af en langsom udfasning af kunder i staten samt implementeringen af en ny produktportefølje.

Læs også: Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master

De 12.000 tabte kunder er ifølge Telenor dog et tegn på, at den negative udvikling er vendt.

Det tager tid at komme tilbage

Samtidig viser Telenor dog fremgang i indtjeningen (EBITDA), som lander på 204 millioner kroner for andet kvartal - svarende til en stigning på fire millioner kroner sammenlignet med første kvartal af 2019.

"Jeg hæfter mig ved den fortsatte fremgang i vores indtjening og den begyndende stabilisering af vores kundebase. Det tager tid at komme tilbage, hvor vi gerne vil være efter en tid, hvor vi ikke har haft tilstrækkelig fokus på vækst, men vi oplever nu en sund fremgang måned for måned og ser nu resultaterne af, at vi er blevet mere synlige i markedet," lyder det fra Jesper Hansen, administrerende direktør Telenor Danmark.

"Kunderne tager godt imod vores kampagner, og vi ser fremad mod efteråret, hvor vi vil forstærke vores position med flere spændende kundetiltag med henblik på at vækste vores kundebase."

Sammenlignet med juni 2018 har Telenor nu mistet seks procent af sin kundebase.

Omsætningen hos Telenor Danmark lander på 927 millioner kroner i andet kvartal. Det er et fald på 60 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal i 2018.

Indtjeningsgraden hos Telenor er steget til 22% svarende til en stigning på et procentpoint sammenlignet med årets første kvartal i 2019.

Telenor har omkring 1.400 medarbejdere og 57 butikker i Danmark. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor.

Hele Telenor landende i andet kvartal en omsætning på 21,7 milliarder kroner - en stigning på lidt over 400 millioner kroner.

I går sænkede Telenor-koncernen de samlede forventninger til gruppens indtjening.

Det skete som følge af regnskabsrod hos Telenors division i Bangladesh, Grameenphone, der ikke havde opgjort udgifterne korrekt.

Det kan du læse mere om her: Regnskabsrod hos teleselskab i Bangladesh fjerner en halv milliard af Telenors kvartalsresultat med et snuptag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere