Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kontrol med TDC's telenetværk flytter til Rumænien: "Det er i allerhøjeste grad et problem"

Ekspert er rystet over, at Center for Cybersikkerhed ikke kan føre tilsyn med TDC's telenetværk, når Ericsson flytter til driften til Rumænien.

31. august flyttes opgaven med at overvåge TDC's telenetværk til Rumænien.

Det sker som led i at spare omkostninger, når Ericsson overtager driften af TDC's telenetværk.

Men udflytningen medfører, at Center for Cybersikkerhed ikke længere kan føre tilsyn eller stille krav om at sikkerhedsgodkende ansatte, der håndterer de følsomme dele af netværket, der omfatter tre millioner danskere, heriblandt alle statens mobiltelefoner.

Det skriver Politiken.

Flere eksperter, som Politiken har været i kontakt med, kritiserer det faktum.

"Det er i allerhøjeste grad et problem, at den myndighed, som skal føre tilsyn med teleoperatørerne, mister muligheden for at føre tilsyn, fordi TDC outsourcer til Rumænien. Det er udflytningen af det allerhelligste maskinrum, hvor millioner af danskeres data samles. Jeg er lidt rystet over, at man tør overlade noget så vigtigt til et tredjepartsland uden at kunne føre tilsyn," lyder det blandt andet fra John Foley, it-sikkerhedsekspert og tidligere analytiker i Center for Cybersikkerhed.

Læs også: Så meget kommer mistet TDC-aftale til at koste Huawei: Nu sætter selskabet beløb på

Det er det såkaldte network operations center (NOC), der bliver flyttet fra Frederiksberg i København til et center med 1.900 ansatte i Rumæniens hovedstad Bukarest.

TDC oplyser til Politiken, at sikkerhed er en topprioritet, og at man ligeledes er i dialog med de danske myndigheder.

Før valget af Ericsson havde kinesiske Huawei siden 2014 stået for driften af NOC-centeret på Frederiksberg.

Læs også: TDC dropper Huawei og vælger Ericsson til at drive 5G-netværk: 100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opgraderes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere