Artikel top billede

Guldfeberen raser i Kinas nye tech-børs: En aktie skyder over 500 procent i vejret

Kinas nye teknologi-børs, STAR, får en eksplosiv start på sin første handelsdag.

Kinas nye teknologi-børs, STAR, åbner mandag 22. juli portene i et forsøg på at skabe et kinesisk pendant til den amerikanske NASDAQ teknologibørs.

Her får 25 af landets store teknologivirksomheder deres børs-debut, hvilket allerede i de første timer har skabt en bølge af frenetisk børsaktivitet og vilde kursstigninger.

Blandt børsdebutanterne er Anji Microelectronics Technology, som på de første timer af handelssessionen oplevede aktien skyde 520 procent i vejret, for siden at dale lidt, skriver CNN Business.

Sammenlagt er de 25 selskabers aktier steget med 160 procent i snit, svarende til en vækst for i alt 37 milliarder yuan. Omsat til danske kroner, svarer det til knap 36 milliarder. De voldsomme kursstigninger har på en enkel dag skabt flere yuan-milliardærer.

Børsanalytikere maner dog til besindighed efter den stærke start på STAR-børsen og påpeger, at optimismen er drevet af urealistiske forventninger og styrets ønske om en stærk start på indekset understøttet af statsdrevet propaganda, skriver mediet.

Den kinesiske regering har længe forsøgt at kreere et hjemligt marked for særligt tech-virksomheder.

I Kina har man tidligere forsøgt at kreere rivaler til NASDAQ i både 2009 og 2013, forsøg som begge er kuldsejlede på grund af manglende tilslutning og omsætning blandt de tilbudte aktier.

Flere af landets toneangivende tech-giganter som Alibaba, Tencent, Xiaomi og JD.com har dog tidligere valgt at få deres børsdebut i konkurrende børser i New York eller Hong Kong, noterer netmediet Techcrunch.

Se også: Overhaler både Apple og Amazon efter regnskab: Nu er Microsoft verdens mest værdifulde selskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere