Artikel top billede

Trods hård konkurrence fra Microsoft Azure: AWS vokser med 37 procent

Amazon leverer en solid toplinje, mens Amazon Web Services fortsætter med at levere gode resultater. Profitten kan dog ikke følge med i samme tempo. Her er forklaringen.

Verdens største online markedsplads, Amazon, har netop præsenteret en blandet regnskabslandhandel for andet kvartal af 2019.

På toplinjen slår Amazon forventningerne. I april, maj og juni omsatte Amazon for 63,4 milliarder dollar svarende til knap 426 milliarder kroner.

Det svarer til en vækst på 20 procent sammenlignet med samme kvartal i 2018.

Dermed har Amazon formået at hæve væksten i omsætning, som var presset i forrige kvartal, hvor den 'kun' lød på 16,8 procent, hvilket var det laveste i fire år.

Amazons overskud lider dog under høje investeringer i kvartalet, men det opvejes af en særdeles lukrativ cloud-forretning i form af Amazon Web Services (AWS).

Det fremgår af Amazons kvartalsregnskab, der netop er blevet offentliggjort efter det amerikanske marked lukkede torsdag.

13 procent af omsætningen kommer fra AWS

AWS er i dag Amazons mest lukrative forretningsområde.

Samlet omsatte cloud-forretningen for 8,38 milliarder dollar svarende til 56 milliarder kroner i kvartalet.

Det svarer til 13 procent af Amazons totale omsætning.

AWS kan samtidig rapportere en omsætningsvækst på 37 procent, der dog er et fald på fire procent sammenlignet med første kvartal.

Det lille fald i væksten bekræfter ifølge CNBC analytikernes vurdering af, at Microsoft med cloud-tjenesten Azure haler ind på AWS.

Læs mere om Microsofts seneste kvartalsregnskab her: Microsoft udsender historisk regnskab: Nu er Windows og Office ikke længere de primære vækstmotorer

Det er dog stadig en høj vækst, AWS formår at opretholde, bemærker en analytiker over for CNBC.

"AWS har draget fordel af at være først på cloud-markedet og har opretholdt en høj vækst over de sidste to år. Der er få forretningsmodeller i denne skala, der stadig vokser med 38 procent om året," lyder vurderingen fra en analytiker fra KeyBanc Capital Markets.

AWS fortsætter samtidig med at være en profitmotor for Amazon.

I andet kvartal genererede AWS 2,12 milliarder dollar svarende til omkring 14 milliarder i driftsindtægt, hvilket samtidig udgjorde over halvdelen af Amazons samlede driftsindtægt på 3,1 milliarder dollar.

Investeringer for over fem milliarder

Amazon har i andet kvartal postet over fem milliarder kroner i blandt andet optimering af dets varehuse og leveringsinfrastruktur som del af planen om som standard at kunne levere pakker den samme dag til dets Prime-medlemmer.

Analytikere vurderer overfor CNBC, at de korte leveringstider vil lede til flere online køb hos Amazon og en højere omsætning.

De store investeringer i infrastrukturen er dog gået ud over overskuddet, som ikke lever op til forventningerne.

Amazons nettooverskud på 2,6 milliarder dollar svarende til lidt over 17 milliarder kroner er det laveste siden andet kvartal af 2018. Dermed er der ifølge CNBC blevet sat en stopper for Amazons rekordoverskud, som har stået på i de seneste fire kvartaler.

Læs også: Hård duel på cloud-markedet: Sådan klarer public cloud-giganterne sig

De massive investeringer vil dog betale sig af ifølge Amazons direktør.

CEO Jeff Bezos udtalte i forbindelse med regnskabet, at de store investeringer har resulteret i en positiv feedback og øget salgsvækst.

"Gratis endagsleveringer er nu tilgængeligt for Prime-medlemmer på mere end 10 millioner ting, og vi er kun lige ved at begynde," lød det fra Jeff Bezos.

Læs også: Kommuner og regioner har droppet AWS i stor aftale - nu svarer selskabet igen: Her er alle svarene fra AWS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere