Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Region ramt af stort telefonnedbrud / Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat / Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre / Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport

Region ramt af stort telefonnedbrud. Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat. Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre. Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport. Vrede kunder trækker bitcoin-børs i retten. Power-butik åbnet i Aalborg.

Godmorgen fra Computerworld på denne lune mandag morgen. Ved roret på ugens første morgen-briefing finder du morgen-briefing-kaptajn Dan Jensen.

Region ramt af stort telefonnedbrud

Region Syddanmark blev i lørdag eftermiddag ramt af et stort nedbrud på telefonsystemet, som leveres af TDC. Nedbruddet betød ifølge Region Syddanmark, at ‘telefonforbindelserne blev ustabile.’

Det førte til, at man ikke kunne komme igennem til hverken læger eller sygehuse, men regionen er ‘ikke bekendt med,’ at problemerne har haft konsekvenser for nogen.

Det hele var oppe at køre igen søndag morgen.

“TDC og Region Syddanmark vil i løbet af de kommende dage lave en grundig gennemgang af, hvad der gik galt, så lignende telefonnedbrud kan undgås en anden gang,” lyder det fra regionen.

Trump vil brandbeskatte franske vine, hvis franskmændene indfører digital skat

USA’s præsident, Donald Trump, vil brandbeskatte import af franske vine til det amerikanske marked, hvis franskmændene indfører en særlig digital skat rettet mod især de store amerikanske tech-firmaer.

Den besked leverede han pludselig i weekenden til det ventende pressekorps foran Det Hvide Hus, da han var på vej til flyet, der skulle bringe ham til G7-mødet i Frankrig.

På karakteristisk vis fik han her sagt, at han ikke er ‘stor fan’ af de amerikanske tech-firmaer, men at de samtidig er ‘mægtige amerikanske selskaber, og helt ærligt, så vil jeg ikke have, at Frankrig går ud og beskatter vores virksomheder.’

“Hvis de [franskmændene, red] gør det, så vil vi beskatte deres vine på en måde, som de aldrig har set tidligere,” sagde han, inden han begav sig ind i flyet.

Oktober bliver ‘national cybersikkerheds-måned,” siger ministre

Cybersikkerhed står højt på regeringens dagsorden, og oktober bliver derfor nu ‘national cybersikkerheds-måned.’

“Danskerne skal kunne føle sig trygge - også på nettet. Sammen med NWammen [finansminister Nicolai Wammen, red] gør jeg derfor hele oktober til national cybersikkerheds-måned,” skriver forsvarsminister Trine Bramsen (S) på Twitter.

Digitaliseringsstyrelsen meddeler i den forbindelse, at “den nationale cybersikkerhedsmåned skal øge danskernes viden om digital sikkerhed og ruste dem til en hverdag med stadig flere digitale trusler.”

Det kan du læse mere om her.

Dansker vinder kæmpegevinst i e-sport

Den dansk/færøske computerspiller Johan Sundstein - der har gamernavnet N0tail - kommer ikke til at gå sulten i seng i den kommende tid.

Hans hold, OG, vandt nemlig i weekenden e-sportsturneringen The International 2019, hvor der dystes i strategispillet Dota 2.

Sejren i turneringen, der fandt sted i Shanghai i Kina, er rede penge værd, idet den indbringer det fem mand store hold 104 milioner kroner.

OG vandt også Dota 2-turneringen i fjor. Dengang indbragte sejren 75 millioner kroner. Teamet består foruden Johan Sundstein af to finner, en franskmand og en australier.

Du kan læse mere om OG-teamet her.

Vrede kunder trækker bitcoin-børs i retten

83 tidligere kunder hos den norske bitcoin-børs Bitcoin Norge trækker selskabet i retten med krav om udbetaling af en erstatning på godt ni millioner danske kroner, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Det sker efter, at Bitcoin Norge i sommer blev lagt ned af et hackerangreb, hvor der blev hugget kryptovaluta for 3,4 millioner danske kroner.

De pågældende kunder fik her at vide, at de ville få tilbagebetalt deres indestående beregnet ud fra bitcoin-kursen i begyndelsen af maj.

Det er de svært utilfredse med, da bitcoin-kursen fra maj til juli blev næsten fordoblet.

Power-butik åbnet i Aalborg

Elektronik-kæden Power åbnede fredag sin første butik i Nordjylland. Den ligger i Aalborg. Og åbningen gik over al forventning med 14.000 besøgende og en omsætning på mere end 20 millioner kroner, meddeler Power.

“Her [på åbningsdagen fredag, red] købte kunderne blandt andet mere end 1.000 computere og tablets – svarende til mere end en solgt computer eller tablet i minuttet – 850 mobiltelefoner, 850 høretelefoner, 700 fjernsyn og 650 vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner,” lyder det fra Power.

“I dagens anledning blev der uddelt 2.000 croissanter sammen med 180 liter kaffe til de ventende kunder foran butikken. Senere blev der tændt op i grillen og serveret flere end 4.000 pølser og brød,” lyder det fra kæden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere