Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Efter afsløringer om aflytning: Apple undskylder og indfører omfattende ændringer i Siri

Efter massiv kritik går Apple nu ud og undskylder for den menneskelige aflytning af brugernes samtaler med Siri. Se de nye ændringer til stemmeassistenten her.

Apple har været udsat for massiv kritik, da det kom frem, at selskabet har hyret folk til at gennemlytte brugeres samtaler med Siri.

Derfor har det amerikanske tech-selskab været ude og undskylde for deres håndtering af brugernes data.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Indtil nu har tech-selskabet fået underleverandører til at gennemlytte brugernes samtaler med Siri som del af kvalitetskontrollen. Ifølge selskabet er det kun 0,2 procent af samtalerne, der er blevet aflyttet og oversat.

Men det har Apple nu afskaffet.

"Vi ved, at vores brugere har været bekymrede over de seneste rapporter, der handler om folk, der lytter til Siris lydoptagelser, som er en del af Siris kvalitetskontrol."

"Vi har hørt bekymringerne og suspenderer øjeblikkeligt den menneskelige aflytning af Siri-samtalerne og er påbegyndt en omfattende evaluring af vores praksis og politikker," skriver Apple.

Læs mere her: Ansatte lyttede til folk, der havde sex og solgte narko: Nu stopper Apple omstridt Siri-program

Det har ført til flere ændringer af stemmeassistenten.

Selskabet skriver, at som standard vil Apple ikke længere opbevare og oversætte brugernes samtaler med Siri.

Det vil i stedet blive valgfrit for brugerne, om de vil give stemmeassisten lov til at bruge samtalerne til at forbedre servicen.

Som den tredje ændring, hvis man giver Siri lov til at benytte ens samtaler, så er det udelukkende medarbejdere fra Apple, der vil gennemlytte interaktionerne med Siri.

Tidligere har Apple hyret andre selskaber til at gennemlytte Siri-samtalerne. Denne praksis er blandt andet blevet afsløret i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Apple og Google har aflyttet og nedskrevet danskeres samtaler: "Jeg har overhørt skænderier, samlejer samt almindelige samtaler"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere