Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde / Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier / Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere

Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde. Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier. Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere. Google arbejder på at fjerne spam fra Google Calendar.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag leveres direkte fra Østerbro i København.

Tidligere dansk udenrigsminister får nyt job: Får Lars Seiers krypto-projekt som kunde

Den tidligere leder for Liberal Alliance og udenrigsminister Anders Samuelsen er blevet selvstændig konsulent og har allerede landet sit første job.

Han skal arbejde for det store kryptoprojekt Concordium, som den danske rigmand Lars Seier Christensen står bag.

Det fortæller Anders Samuelsen i Go' aften Live, skriver TV2.

I sit nye konsulentvirke er det blandt andet sit netværk fra tiden som udenrigsminister, Anders Samuelsen skal hente frem.

"Der er nogen, der har rakt hånden ud og sagt: 'Din internationale erfaring og din evne til at åbne døre til andre nationer kan vi bruge,' lyder det fra Anders Samuelsen i Go' aften Live.

Også Danmarks statsminister fra 2001 til 2009, Anders Fogh Rasmussen, er blevet hevet ind som rådgiver for Saxo Bank-milliardærens blockchain-projekt.

Det kan du læse mere om her: Anders Fogh Rasmussen bliver rådgiver for Saxo Bank-milliardærs blockchain-satsning

Telia kæmper for milliardopkøb af Bonnier

Svenske Telia har givet en række indrømmelse i EU som svar på EU's monopolbekymringer i forbindelse med Telias opkøbsplaner af Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Indrømmelserne går blandt andet på, at Telias vil give rivaler fair adgang til eksempelvis at reklamere via tv-kanalerne efter et eventuelt opkøb.

Bonniers brand inkluderer Sveriges største kommercielle tv-kanal, TV4, streamingtjenesten C More og finsk MTV.

Telia annonceret milliardopkøbet af Bonnier i juli 2018, men EU's konkurrencemyndigheder har udtryk bekymringer om aftalen, som man frygter kan lede til, at konkurrenter får dårlige vilkår eller afskåret fra Telias fremtidige medier, når og hvis aftalen bliver godkendt.

En kilde tæt på processen oplyser til Reuters, at indrømmelserne fra Telia sandsynligvis vil medvirke til at aftalen kan blive gennemført.

Der falder afgørelse i sagen 19. november.

Du kan læse mere om Telias opkøbsplaner her: Telia forfølger benhårdt TDC’s gamle strategi: Køber Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder - tre dage efter købet af norske TDC inklusive Get for 16,5 milliarder

Over halvdelen af influencere snyder med antallet af følgere

En global undersøgelse af influencere viser, at 57 procent snyder med antallet af følgere på Instagram på den ene eller anden måde.

I Danmark er tallet 47 procent.

Det skriver Politiken.

Undersøgelsen, der er gennemført af analysebureauet Hype Auditor på foranledning af den svenske e-shop A Good Company, har analyseret knap to millioner Instagramkonti, herunder 4.000 danske.

Og den viser blandt andet, at hver femte influencer på Instagram har købt sig til computergenererede følgere, mens næsten hver fjerde har købt sig til følgere, der følger andre mod betaling.

Influencer-branchen forventes ifølge Statista at omsætte for mere end 11 milliarder kroner i 2019 i takt med, at virksomheder og brands i stigende grad benytter influencere til at reklamere.

Et konservativt bud er ifølge Hype Auditor, at virksomheder betaler omkring fem milliarder kroner for følgere, der ikke findes.

Google arbejder på at fjerne spam fra Google Calendar

Spammere har fundet en måde at narre Google Calendar til at tilføje reklamer i kalenderen uden brugernes involvering.

Det skriver Techcrunch.

Ifølge Techcrunch har Googles populære kalender utilsigtet åbnet op for muligheden for spam, efter tilføjelsen af en funktion, der automatisk tilføjer enhver begivenhed, man er inviteret til, direkte i ens kalender.

Problemet ser dog ud til at være, at funktionen også risikerer at tilføje spammails med invitationer, der når forbi Googles anti-spam-system.

I et kortfattet indlæg via Google Calendars supportforum, gør Google opmærksom på, at selskabet arbejdet intenst på at løse problemet, og henviser samtidig til denne side for mere information om, hvordan man rapporterer og fjerner spam.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere