Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kommune: Skoler bør udskyde Aula - er bekymret over datasikkerheden

De danske skoler bør udskyde igangsættelsen af den nye Aula-platform på grund af bekymringer om datasikkerhed og dårlige funktionaliteter, anbefaler kommune.

De danske skoler bør ikke tage den nye skoleplatform Aula i brug som planlagt om halvanden måned. Istedet bør de vente til nytår.

Sådan lyder anbefalingen fra Køge Kommune, der er bekymret over datasikkerheden og manglende funktionaliteter i systemet, skriver Folkeskolen.

“Det handler blandt andet om, at der i Aula, som det ser ud nu, er meget indviklede arbejdsgange, når 'sikre filer' skal gemmes, ligesom der er et helt uløst problem omkring adgang til Aula for personale på de opholdssteder og specialtilbud, hvor de allersvageste af vores elever bor. Det samme gælder brugen af Aula for flygtninge og andre udenlandske statsborgere uden dansk CPR-nummer", skriver Køge Kommunes skolechef, Søren Thorborg, ifølge Folkeskolen i en mail til kommunes skoleledere.

Ifølge bladet skriver skolechefen, at ‘flere andre’ kommuner har taget en lignende beslutning.

Det fremgår, at kommunens forvaltning på forskellige møder ikke er blevet overbevist om, at problemerne kan løses inden efterårsferien, hvor Aula efter den oprindelige plan skulle sættes i gang i kommunen.

Kombit skrev i 2017 under med konsortiet bestående af Netcompany og de tre virksomheder Frog, EduLab og Advice om aftalen til mellem 350 og 400 millioner kroner om udvikling, drift, vedligeholdelse og videreudvikling af Aula.

Systemet skulle ifølge den oprindelige aftale være i drift i august 2019, men er blevet forsinket.

Det har kostet de danske kommuner flere millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Kommunerne ender med millionregning efter Aula-forsinkelse: "Det er selvfølgelig brandærgerligt, og vi kan kun beklage"

Læs også:

Itslearning måtte fyre et betydeligt antal medarbejdere efter Netcompany vandt Aula-kontrakt: "Nu skal vi ud og mande op igen"

Kombit lander aftale om forlængelse af Skoleintra efter forsinkelse af Aula: Skolerne skal nu vælge mellem to modeller




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere