Artikel top billede

Følsomme data på stort set alle indbyggere i Ecuador lækket online

Følsomme data på stort set hele befolkningen i Ecuador ligger offentligt tilgængeligt online på grund af en forkert konfigureret database.

Det er ikke hver dag, at en hel befolknings følsomme data - herunder persondata - bliver eksponeret og komprommiteret.

Men det er ikke desto mindre det, der nu er sket i sydamerikanske Ecuador, skriver nyhedsmagasinet Zdnet.

Her er data for stort set hele befolkningen ved en fejl kommet online - herunder personoplysninger som alder, fødested, adresse, ægteskabelig status, ID-nummer, telefonnumre og lignende samt data om familie-sammenhænge, børn, ægtefæller samt i mange tilfælde bankoplysninger og data om bilregistreringer og lignende.

Ifølge mediet skyldes lækket en fejlkonfigureret Elasticsearch-server, der rummer bruger-data på i alt omkring 20,8 millioner brugere.

Ecuador har i alt omkring 16,6 millioner indbyggere. Det store antal brugere skyldes, at der er flere dubletter samt data på en række afdøde ecuadorianere, da databasen ikke er blevet holdt systematisk opdateret.

Ifølge Zdnet er de lækkede data blevet spredt ud over en række Elasticsearch-lister, som hver især har suget data ind fra forskellige kilder.

Mediet skriver i en længere gennemgang - som du finder her - at lækket kommer fra et lokalt firma med navnet Novaestrat, der leverer analyse-services til det lokale marked.

Det er kun et par måneder siden, at Chile på samme måde fik lækket følsomme data på flere millioner indbyggere via en et læk i en Elasticsearch-server.

Læs også:

Microservices - næste bølge inden for moderne software-udvikling

Google vil bruge open source-miljøet til at ramme Amazon: Sigter efter nye partneraftaler med open source-firmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere