Artikel top billede

(Foto: TDC)

Din telefon kan overtages med en sms - men danske teleselskaber afviser at være ramt af ny sikkerhedstrussel

En ny type sikkerhedstrussel gør det muligt at overtage kontrollen med et simkort ved at sende en ondsindet sms-besked. Men ifølge de fire store danske teleselskaber kan de danske telekunder tage det helt roligt.

Et ny form for såkaldt sim-jacking-angreb gør det muligt for hackere at få kontrollen med en telefons sim-kort ved at sende en sms-besked med onsindet kode i.

Men ifølge it-mediet Version2 afviser de fire store danske teleselskaber 3, Telenor, TDC og Telia, at selskabernes kunder er sårbare over for denne type angreb.

Forklaringen er, at angrebet forudsætter at offeret har et særligt softwaremodul ved navn S@t Browser installeret på sit simkort, og det modul gør ingen ingen af de fire store danske teleselskaber brug af, lyder det samstemmende fra dem.

Teleekspert Torben Rune fra selskabet Teleanaylse oplyser dog til Version2, at softwaremodulet tidligere har været brugt af teleselskaber i Danmark.

"Jeg ved, at S@T Browser har været brugt til rekonfigurering af sim-kort over the air i Danmark,” siger han til mediet.

Læs også: 2019 bliver året for sim-jacking: It-kriminelle misbruger telefonnumre til at stjæle data og undgå to-faktor sikkerhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere