Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Coop giver it-system overhaling for 2,5 milliarder kroner / Apple udsender fejlrettet iOS – fjerner keyboard-sårbarhed / Flere tech-giganter danner NGO til cyberkatastrofehjælp / Google vil åbne ny cloud-region i Centraleuropa

Coop giver it-system overhaling for 2,5 milliarder kroner / Apple udsender fejlrettet iOS – fjerner keyboard-sårbarhed / Flere tech-giganter danner NGO til cyberkatastrofehjælp / Google vil åbne ny cloud-region i Centraleuropa

Coop giver it-system overhaling for 2,5 milliarder kroner

Dagligvarekæden Coop, som tæller butikskæder som blandt andre Superbrugsen, Irma og Fakta iværksætter en storstilet overhaling af koncernens it-systemer.

Det skriver Version2.

Projektet vil løbe op i 2,5 milliarder kroner og vil omfatte udskiftning af op til 53 år gamle it-systemer. Det nye system vil blandt andet sigte efter at erstatte de dyre husstandsomdelte tilbudsaviser med individuelle tilbud til kunder igennem en app, samtidig vil systemet gøre det lettere for kunderat handle uden at skulle forbi en kassemedarbejder.

Coop har ansat 40-45 specialister til at udvikle det nye it-system, som bliver baseret på SAP Hana.

Apple udsender fejlrettet iOS – fjerner keyboard-sårbarhed

Apples nyeste styresystem til iPhone, iOS version 13, får en punkopdatering til iOS 13.1.1 som ifølge selskabets vil adressere ’et sikkerhedsproblem for tastaturapps fra tredjeparter.

Opdateringen rummer også en stribe fejrettelser til Siri, gendannelser fra sikkerhedskopier, søgeforslag i Safari og synkroniseringer af påmindelser.

iPhone fra 2015 eller nyere, der understøtter iOS 13 kan hente opdateringen igennem indstillingsmenuen ’Generelt’.

Flere tech-giganter danner NGO til cyberkatastrofehjælp

Microsoft, HP Foundation og MasterCard samt flere øvrige unavngivne større virksomheder og velgørenhedsorganisationer tørner sammen om en ny non-profit organisation: Cyberpeace Institute.

Organisationens formål er at beskytte ofre mod cyberangreb og hjælpe dem med at rejse sig efter et.

”Igennem årevis har NGO’er kloden rundt assisteret ved brændpunkter som krige eller naturkatastrofer, både med hjælp og med støtte. Det er blevet tydeligt, at ofre fra cyberangreb fortjener en lignende form for assistance, og den il CyberPeace Institute levere,” siger Tom Burte, sikkerhedschef hos Microsoft.

Den nyligt grundlagte NGO får hovedsæde i Genève, Schweiz, hvor den vil ledes af Stéphane Duguin, EU’s nuværende chef for ’Internet Referral Unit’ ved Interpol.

Google vil åbne ny cloud-region i Centraleuropa

Google løfter denne uge planerne for en ny ’cloud region’ i Warsawa, Polen.

I en pressemeddelelse skriver søgegiganten, hvordan selskabet vil udvide sit fysiske aftryk igennem et samarbejde med polske cloud-udbyder DCP, som er joint-venture med den polske bank PKO og den polske stats udviklingsfond.

Det polske datacenter er en del af en europæisk udvidelse af Googles kapacitet, som i de næste to år vil blive tilført 45 milliarder dollar i nye cloud-investeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere