Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Slut med Intel og AMD’s store grafik-satsning: Kaby Lake G lægges i graven

Intel lægger sær-processoren Kaby Lake G i graven - men lover at understøtte drivere i i alt fem år.

Det kom som noget af en overraskelse, da ærkerivalerne Intel og AMD i sommer i fjor præsenterede Kaby Lake G-processoren som et samarbejdsprojekt.

I Kaby Lake G blev Intels Kaby Lake CPU forenet med AMD’s grafikkort, Radeon RX Vega.

Men nu lakker det altså mod enden.

En udsendt såkaldt Product Change Notification fra Intel viser, at stort set alle Kaby Lake G-versionerne nu er på vej til at blive udfaset.

Intel vil således modtage de sidste ordrer på Kaby Lake G i midten af januar 2020, og de allersidste eksemplarer vil blive produceret i juli 2020.

De inkluderer Kaby Lake G med Core i7-8706G, Core i7-8705G og Core i5-8305G.

Driver-support fortsætter

Selv om Intel nu stopper produktionen af Kaby Lake G, vil selskabet fortsætte med at udsende drivere.

Det kunne ellers hurtigt blive et problem for brugerne, da det alene er Intel, der udsender drivere til grafikkortet fra AMD, Radeon RX Vega M.

Normalt ville disse opdateringer og drivere komme fra produktionsselskabet, altså AMD i dette tilfælded.

Intel meddeler, at Kaby Lake G inklusive grafikkort vil blive opdateret som alle andre Intel-produkter - nemlig i fem år fra selskabets lancering.

Kaby Lake G var tænkt som en udfordrer til ikke mindst Nvidias position på markedet for GPU’er til laptop-computere.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er processoren kun blevet anvendt i fem forskellige produkter, hvoraf en endda er blevet produceret af Intel.

Intel meddeler til nyhedsbureauet, at selskabet er igang med at ‘refokusere produkt-porteføljen.’

“Vores 10th Gen Intel Core-processorer med Iris Plus-grafik er bygget på den nye Gen11-grafik-arkitektur, som næsten fordobler grafik-performance. Der er mere på vej fra vores grafik-moror, som vil forbedre pc’erne mere i fremtiden,” lyder det fra Intel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere