Artikel top billede

Politi mangler data i mere end 5.000 danske straffesager efter teledata-skandale

Politiet kan ikke finde de manglende teledata i mere end 5.000 danske straffesager. Det er mere end halvdelen af de ramte sager, hvor man frygter, at danskere kan være blevet dømt på forkert bevisgrundlag.

Kun i omkring hver anden af de 11.000-12.000 straffesager, der er ramt teledata-skandalen, har det været muligt for politiet af genfinde de bearbejdede teledata, der har været anvendt i efterforskningen, skriver Politiken.

I resten mangler de data, der har været anvendt i sagerne - og som altså muligvis kan være forkerte eller mangelfulde. Det har betydet, at man frygter, at danskere er blevet dømt på forkert grundlag.

De manglende data betyder, at politiet ikke kan finde ud af, om de anvendte data har været forkerte.

Ifølge avisen har politiet siden foråret ‘gennemrodet databaser, e-mails, usbstick og arbejdscomputere’ for at finde data fra ældre retssager.

Rigspolitiet meddeler til avisen, at arbejdet fortsat pågår.

Fejlen blev opdaget i sommer, hvor Rigsadvokaten meddelte, at teledata indsamlet som bevisførelse fra telemasterne blev forvansket på grund af en systemfejl hos politiet

Det kan du læse mere om her: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Justitsministeren erklærede for en uge siden, at sager, hvori der indgår teledata, skal udsættes.

Fejlen findes i politi-systemet Raven, der anvendes til konvertering af teledata. Det er endnu ikke kommet frem hvem der har udviklet systemet.

Det kan du læse mere om her: Det er fortsat uvist, hvem der har bygget skandalesystemet Raven: Rigspolitiet giver sig selv mundkurv på

Læs også:

Offentlige anklagere stopper omgående med at anvende teledata i retssager efter nye ‘alvorlige oplysninger’

Syv varetægtsfængslede personer i narkosag bliver løsladt som følge af fejl i teledata

Rigspolitiet har overtrådt egne sletteregler i stor teledata-skandale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere