Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Kapitalfond overtager kendt it-sikkerhedsfirma: Lægger 26 milliarder kroner på bordet for selskabet

Den britiske it-sikkerhedsvirksomhed står til at blive solgt til kapitalfonden Thoma Bravo i en handel, der har en samlet værdi på 26 milliarder kroner.

Kapitalfonden Thoma Bravo er ved at opkøbe den britiske it-sikkerhedsgigant Sophos i en handel til samlet værdi på 3,9 milliarder dollar, hvilket svarer til cirka 26 milliarder danske kroner.

Det oplyser Sophos i pressemeddelelse

Thoma Bravo tilbyder Sophos aktionærer 7,40 dollar per aktie, hvilket er 37 procent over den værdi, som selskabets aktier blev handlet til fredag.

Læs også: Her er de førende antivirus-løsninger og firewalls på markedet - og de nye spillere, der udfordrer dem

Vigtig milepæl

Sophos oplyser i pressemeddelelsen, at selskabets bestyrelse anbefaler aktionærerne at takke ja til tilbuddet.

”I dag markerer vi en spændende milepæl i Sophos rejse,” lyder det fra Sohpos administrerende diretør Kris Hagerman i pressemeddelelsen.

”Vi vil fortsætte med at eksekvere vores differentierede og yderst effektive strategi, og vi ser dette tilbud som et bevis på de fremskridt og den position i branchen, som Sophos har opnået,” lyder det desuden fra Kris Hagerman.

Opkøber stribevis af it-firmaer

Thoma Bravo investerer primært i it og it-sikkerhed, og selskabet har gennem årene opkøbt mere end 200 it-virksomheder med en samlet værdi på over 50 milliarder dollar.

Så sent som sidste år købet selskabet sig ind i it-sikkerhedsfirmaet McAffee. Her har Thoma Bravo dog ikke aktiemajoriteten.

Selskabet har tidligere også opkøbt storage- og backupselskabet Barracuda Networks for 1,6 milliarder dollar i november 2017 og selskabet Imperva, der specialiseret i at forebygge DDOS-angreb, blev i januar 2019 opkøbt for 2,1 milliarder dollar.

Læs også: Windows-patch kan få computere med installeret antivirus-software fra Sophos, Avast og McAfee til at crashe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere