Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Efter Oracle-topchefs død: Her er børsmarkedernes reaktion

Oracle-aktien stiger efter meldingen om administrerene direktørs Mark Hurds død.

Teknologi- og software-kæmpen Oracles topchef, Mark Hurd, afgik ved døden fredag morgen amerikansk tid.

Efter nyheden reagerer børsmarkedet ved at sende Oracle-aktiens i vejret.

Siden New York-børsens åbning klokken 15.30 dansk tid er aktiens værdi steget til 55,1 amerikanske dollar, omkring en procent højere end ved fredagens lukkekurs på 54,5 dollar.

Mark Hurd blev sammen med Safra Catz udnævnt som administrerende direktører for teknologikoncernen i 2014. Under Mark Hurds tid ved roret for virksomheden, er Oracle aktien steget med 37 procent, skriver CNBC.

Læs også: Oracles topchef og tidligere HP-topchef, Mark Hurd, er død

Ifølge flere medier, har Oracle-chefen døjet med et længere sygdomsforløb, som har plaget ham igennem de seneste halvandet års tid. I september tog han sygeorlov på ubestemt tid for at ‘adressere nogle helbredsproblemer,’ lød det.

“Vi vil alle savne Marks kvikke sind og sjældne evne til at analysere, simplificere og løse problemer hurtigt. Nogel af os vil savne hans venskab og rolle som mentor. Jeg vil savne hans venlighed og humoristiske sans,” skrev Oracle-stifter og bestyrelsesformand Larry Ellison ovenpå hans død.

Læs også: Afdød Oracle-boss var kendt for benhårde nedskæringer: "Hvert år kørte han en grønthøster gennem hovedkvarteret i USA og fyrede nogle procenter af personalet




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Risikostyringskonsulent til tværfagligt risikoteam

Visma DataLøn og ProLøn

AI Developer

KM Optics Denmark ApS

IT-tekniker til medicinsk udstyr

Capgemini Danmark A/S

IT System Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere