Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Nyt Nets-system reducerer svindel med betalingskort dramatisk med AI-teknologi

KPMG og betalingskæmpen Nets har sammen udviklet et nyt system, der har reduceret svindel med betalingskort med 25 procent. Målet er at få tallet reduceret med 40 procent.

Kunstig intelligens er nøglen bag et nyt system udviklet af Nets og KPMG, der på få uger har forhindret 25 procent flere svindelsager med betalingskort.

Det nye system hedder Nets Fraud Ensemble, og målet er at reducere antallet af svindelsager med op imod 40 procent i forhold til i dag.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Når det gælder konkret reduktion af svindeltransaktioner, overgår Nets Fraud Ensemble alle andre tilgængelige produkter. Udviklingen af Nets Fraud Ensemble og løsningens nyeste state of the art-algoritmer er et resultat af den samlede ekspertise hos Nets og KPMG inden for innovation, kunstig intelligens samt svindelforebyggelse og -overvågning. Med dette niveau af kunstig intelligens tager svindelbekæmpelsen et stort skridt fremad," siger Bent Dalager, chef for newtech og finansielle services hos KPMG til avisen.

Læs også: Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandel

Ifølge Nets ligger Danmark et godt stykke under det europæiske gennemsnit, når det gælder om at opdage kortsvindel.

Den nye model kommer blandt andet til at betyde, at Nets får mulighed for at opdatere deres model hurtigere og overvåge flere ændringer i adfærden hos sine kunder.

Læs også: Nets anmeldt til bagmandspolitiets for at misbruge sin dominerende position




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere