Artikel top billede

Den danske startup-succes Airhelp skal have ny direktør - dansk stifter siger farvel

Henrik Zillmer stopper som administrerende direktør for Airhelp. I stedet tager en anden dansk profil over.

Danske Henrik Zillmer stopper som administrerende direktør for selskabet Airhelp, som han selv var med til at stifte.

I stedet tiltræder danske Jimmy Maymann, der tidligere har været administrerende direktør for det amerikanske medie Huffington Post, som ny direktør for selskabet.

Det oplyser Henrik Zillmer på sin personlige hjemmeside.

Bliver ny bestyrelsesformand

Jimmy Mayman er også investor i Airhelp, og han har indtil nu også været bestyrelsesformand for Airhelp.

Henrik Zillmer oplyser desuden på sin blog, at han nu i stedet vil overtage rollen som bestyrelsesformand.

Airhelp, der har hovedkvarter i Soho i New York, blev i 2013 stiftet af Henrik Zillmer og Nicolas Michaelsen samt Greg Roodt, og i dag har virksomheden 750 ansatte.

Selskabet hjælper flypassagerer med at få erstatning for forsinkede fly.

Læs også: Airhelp: Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Fortid hos tysk internetgigant

Henrik Zillmer har en fortid hos den tyske internetgigant og virksomhedsfabrik Rocket Internet, der blandt andet står bag webshoppen Zalando.

Sidste år fortalte Henrik Zillmer til Computerworld, at han fik ideen til Airhelp, da han selv blev udsat for et forsinket fly og ville have udbetalt erstatning.

“Jeg søgte efter hjælp på internettet og fandt frem til nogle enkelte advokatvirksomheder, der tilbød hjælp. De havde alle sammen hjemmesider, som lignede noget fra 90’erne, og de havde heller ikke et internationalt fokus, men koncentrerede sig om lokale kunder. Bagefter tænkte jeg, at det kunne jeg gøre bedre,” fortalte han.

Det kan du læse mere om her: Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Udover Jimmy Nayman er også Twitter-stifteren Evan Williams, samt stifteren af Sun Microsystems Venod Khosla blandt investorerne i Airhelp

Den danske venturekapitalfond Nordic, der er stiftet Lars Tvede og Peter Warnøe, er ligeledes blandt investoren i Airhelp

Airhelp er samtidig en af de relativt få virksomheder, der har været en del af det berømte amerikanske iværksætter-program Y Combinator i Silicon Valley. Et program der ledes af den berømte iværksætter Paul Graham.

Læs også: Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere