Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple arbejder på iPhonens afløser: Helt nyt AR-headset kan være klar i 2022

Det nye produkt er allerede blevet præsenteret for op mod 1.000 medarbejder ved en intern præsentation.

Apple kan have et augmented reality-headset klar til lancering i 2022.

Det skriver Silicon Valley-mediet The Information.

Planerne er ifølge The Information i oktober blevet fremlagt for en større gruppe medarbejdere i forbindelse med en intern præsenation i Apples hovedkvarter.

Det er Apple-chefen Mike Rockwell, der står i spidsen for arbejdet med det kommende produkt, og meget tyder på, at Apple har afsat et team af en betragtelig størrelse til at arbejde med planerne.

Læs også: Rygte: Apple i fuld gang med at udvikle banebrydende AR/VR-headset med helt nyt styresystem og vild opløsning

Præsenteret for 1.000-mennesker

For ifølge The Information blev præsentationen overværet af nok ansatte til at fylde alle 1.000 pladser Steve Jobs Theater, hvor Apple også afholder mange af sine produktlanceringer.

Augmented reality, der normalt forkortes AR, er en teknologi, der kombinerer den digitale verden med den fysiske, og eksempelvis gør det muligt at vise animationer og oplysninger i brugernes synsfelt.

De mest kende AR-briller er Microsoft Hololens-headset, som dog endnu ikke har formået vinde udbredelse i bredere kredse.

Arbejder på heldags-briller

Den første udgave af produktet vil være et AR-headset, der formodentligt kommer til at minde om Microsoft Hololens eller Facebooks VR-headset Oculus Quest.

Men det er planen, at headsettet skal afløses af et betydeligt mindre og smartere par AR-briller, som allerede kan være klar til lancering i 2023.

The Information oplyser, at brillerne adskiller sig fra headsettet ved at være designet til at skulle kunne bæres hele dagen.

Læs også: Krystalklart efter Apple-konference: Tre grunde til at Apples næste store satsning bliver AR og VR

Kan afløse iPhonen

Apple-chefer vurderer ifølge The Information selv, at AR-brillerne i løbet af et årti vil have potentiale til helt af overflødiggøre iPhonen.

Apple har gennem de seneste år arbejdet på indarbejde AR-løsningerne i sine iPhone, og gennem flere år har der ligeledes gået rygter om, at Apple ønsker at lancere et dedikeret AR-headset.

Eksempelvis skrev erhvervsmediet Bloomberg om Apples AR-satsning i 2016, og her skrev mediet, at Apple muligvis allerede vil være klar til lancere briller i 2018.

Tim Cook har også tidligeret vurderet, at AR rummer et større potentiale end virtual reality (VR). Det forklarede han for få år siden i et interview med den amerikanske tv-station ABC.

"Både virtual reality og augmented reality er ekstremt interessante, men det er min holdning, at augmented reality er den med det største potentiale. Formodentligt det klart største," sagde han i interviewet.

Læs også: Tim Cook: Denne teknologi kommer til at slå virtual reality