Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon blæser til kamp mod gigantisk Microsoft-ordre: Tildelingen er baseret på 'tydelige mangler, fejl og er umiskendeligt biased"

Efter nogen betænkningstid klager Amazon Web Services over, at det amerikanske forsvarsministerium har givet en kæmpe cloud-ordre til Microsoft.

Amazon vil ikke finde sig i, at det amerikanske forsvarsministerium for to måneder siden tildelte Microsoft en kæmpe-ordre på 10 milliarder dollar på levering af en lang række vitale cloud-ydelser.

Microsoft fik tildelt ordren i slutningen af september efter en udbudsproces på mere end et år.

I begyndelsen af forløbet var både Microsoft, Amazon, IBM og Oracle kandidater, men undervejs blev IBM og Oracle siet fra.

Amazon var længe regnet for at være favorit til det store projekt, der er blevet kendt som Jedi - det står for ‘joint enterprise defence infrastructure.’

Det kom derfor som noget af en overraskelse, da selskabet alligevel blev vraget og kæmpe-ordren istedet gik til Microsoft.

AWS bedyrede da også straks, at selskabet overvejede at klage.

Det kan du læse mere om her: Amazon overvejer at klage over milliard-kontrakt til Microsoft: "Vi er overraskede over afgørelsen - vi er klart førende"

Og det er så endelig sket: AWS-topchef Andy Jassy har meddelt til alle medarbejdere i selskabet, at AWS vil ‘udfordre’ beslutningen, som han mener ikke er blevet taget på objektivt grundlag.

Det skyldes blandt andet, at præsident Donald Trump adskillige gange har været ude med riven over for Amazon-stifter Jeff Bezos, der ejer avisen Washington Post, som kører en særdelese kritisk linie over for den amerikanske præsident.

“Adskillige aspekter i evalueringsprocessen af Jedi-kontrakten indeholder tydelige mangler, fejl og er umiskendeligt biased. Det er vigtigt, at disse spørgsmål undersøges og rettes,” lyder det fra AWS.

Ordren inkluderer omfattende cloud-services til det amerikanske militær - lige fra grundlæggende storage af ‘dum data’ og op til de mest avancerede services som kunstig intelligens, machine learning og levering af de mest forretningskritiske workloads i skarpe situationer.

Netop dette har været en årsagerne til den polemik, der har omgærdet aftalen.

For den betyder, at leverandøren - som altså nu bliver Microsoft - får adgang til meget store mængder data med allerhøjeste betydning for den amerikanske, nationale sikkerhed.

Læs også:

Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Microsoft skal levere omstridt militær-system til USA for 60 milliarder kroner: Banker Amazon af banen.

USA’s forsvarsminister trækker sig fra kæmpe cloud-beslutning til 65 milliarder kroner: Vil ikke være med

Pentagon tøver: Udskyder milliardaftale med Amazon

Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere