Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank / YouSee-app brød sammen under landskamp

Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank / YouSee-app brød sammen under landskamp / Tiktok lancerer Spotify-konkurrent / Apple og Salesforce udvider samarbejde / 75 procent af alle tyske virksomheder rammes af it-sikkerhedshændelser

Godmorgen og velkommen til tirsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

I dagens it-overblik skal vi en tur forbi den stagnerede printerverden, den intensiverede konkurrence for mobile betalingsløsninger, en ny musikstreamingtjeneste og gårsdagens landskamp, hvor flere seere kunne kigge ind i en sort skærm.

Rigtig god læselyst.

Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank

Kunderne i Jyske Bank har taget godt i mod Apples nye betalingsløsning, Apple Pay.

Allerede nu er der 25 procent flere af bankens kunder, der benytter Apple Pay som betalingsmiddel i butikker end Danske Banks MobilePay.

Det skriver Børsen.

Jyske Bank indførte Apple Pay tilbage i oktober 2017 og har siden hen steget i popularitet, når privatkunder har handlet i fysiske butikker.

Langt de fleste danske pengeinstitutter og banker har allerede introduceret Apple Pay. Senest kom Danske Bank også med på vogenen i august 2019, efter at have udskudt lanceringen i flere måneder.

YouSee-app brød sammen under landskamp

Flere fodboldinteresserede fik i går en lang næse, da YouSee-appen på web og mobil brød sammen under landskampen.

Godt 15 minutter inde i EM-kvalifikationskampen, hvor Danmark mødte Irland, skete nedbruddet.

Klokken 21:08 skrev YouSee på selskabets Facebook-side:

"Du kan desværre opleve udfordringer med vores TV&FILM-app og web lige nu, men vores teknikere arbejder på at få løst fejlen hurtigst muligt."

Det var dog muligt at se kampen på tv-signalet. Nedbruddet på appen varede det meste af første halveg, før den kom op at gøre igen ved pausen.

Hvis du ikke fulgte med, så blev kampen 1-1, og det var nok til, at Danmark går videre til EM.

Tiktok lancerer Spotify-konkurrent

Det kinesiske selskab bag det hurtigvoksende sociale medie Tiktok er på vej med en konkurrent til Apple Music og Spotify.

Det skriver Digital.se.

Bytedance, der er selskabet bag, er allerede i dialog med flere større pladeselskaber såsom universal Music, Sony Music og Warner Music, skriver mediet.

Lanceringen vil formentlig ske i den kommende måned i lande som Indien, Indonesien og Brasilien, hvor der findes en voksende middelklasse.

Det er endnu uvist, hvad tjenesten kommer til at hedde, eller hvad den vil koste, men der er lagt op til, at musiktjenesten skal være billigere end Spotify og Apple Music.

Apple og Salesforce udvider samarbejde med to nye apps

Apple og Sales udvider det esksisterende samarbejde med to nye apps og bedre muligheder for udviklere.

Udmeldingen skete i forbindelse med Dreamforce, der er Salesforce' store event i San Francisco.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Der er tale om to flagskibs-apps - en redesignet version af Salesforce Mobile App og den nye Trailhed GO lærings-app.

Samtidig meddeler de to tech-giganter, at de er klar med next generation Salesforce Mobile SDK, der gør det lettere for udviklere at skabe og udsende native apps til iPhone og iPad på Salesforce platform.

"Med Salesforce Mobile giver Salesforce og Apple mulighed for salg, service og marketing fagfolk på farten, for at levere "game-changing" kundeoplevelser, drevet af AI,” skriver Bret Taylor, Chief Product Officer, Salesforce, i en pressemeddelelse.

75 procent af alle tyske virksomheder ramt af sikkerhedshændelse i 2019

Tre ud af fire tyske virksomheder blev i 2019 ramt af enten hackerangreb eller en anden utilsigtet sikkerhedshændelse.

Det viser en ny rapport fra PreciseSecurity.com.

Ifølge pressemeddelelsen, der er udsendt af Psychic Ventures, har det indtil nu i 2019 kostet de tyske selskaber 102,9 milliarder euro, eller hvad der svarer til 769 milliarder kroner.

Den indsamlede statistik viser, at de kritiske sikkerhedshændelser er eksploderet i løbet af de sidste to år. Tilbage i 2015 var det omkring 51 procent af de tyske virksomheder, der var ramt. I 2016 var det 52 procent.

Herefter skete den dratiske stigning til 75 procent i 2019.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere