Artikel top billede

Apples CEO Tim Cook (th) i samtale med Salesforce-stifter Marc Benioff (Foto: Lars Jacobsen)

Tim Cook løfter sløret for Apples tilgang til innovation og markedsandele i unikt interview: "Vi har aldrig sat et mål om, at vi skulle være først. Vi har kun sat et mål om at være bedst"

Dreamforce, San Francisco: Det skulle egentligt have været et almindeligt interview med Tim Cook, Apples karakteristiske underspillede CEO. Men så trykkede Salesforce-stifter Marc Benioff på knappen - og resultatet var et forholdsvist sjældent og interessant indblik ind tankesættet bag Apples lukkede og glatte facade.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvorfor Tim Cook skelner hårdt mellem forandring og innovation
  • Hvordan Apple ser de strategiske mål om markedsandele og produktionsstørrelser
  • Værdiernes rolle i udviklingen hos Apple
824
4:15 min
Dreamforce, San Francisco: Det skulle egentligt have været et almindeligt sceneinterview hvor Tim Cook, Apples karakteristiske underspillede CEO, sammen med Salesforces stifter, den noget mere flamboyante Marc Benioff, erklærede, hvor meget de beundrede hinanden – og hvor glade de er for at arbejde sammen.

Den slags er ret almindeligt i disse år.

For følger du med i de store tech-firmaers konferencer, er det tydeligt, at der er ved at ske en form for forbrødring i form af alliancer, samarbejder og offentlige erklæringer om delte værdier.

Dreamforce, Salesforce store konference i San Francisco med næsten 170.000 deltagere, hvor de to CEO'er mødtes, er ikke nogen undtagelse.

Men så trykkede Marc Benioff på Tim Cooks knap med et spørgsmål om innovation, forandring, og hvad der er Apples hemmelighed.

Og resultatet var et forholdsvist sjældent og interessant indblik ind tankesættet bag Apples ellers lidt lukkede og ofte meget glatte facade – og et bevis på, at at selv om Tim Cook er en af de mere stille tech-bosser, så er han ikke bange for at sige sin mening.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter