Artikel top billede

(Foto: Fona)

MobilePay stod for næsten halvdelen af netbetalingerne på black friday: Så vildt gik det for sig

Der var gang i internethandlen på black friday, som slog tidligere rekorder. Af alle netbetalingerne stod MobilePay for næsten halvdelen.

Mobiltelefonerne var rødglødende, da black friday skyllede ind over Danmark forleden.

Betalingstjenesten MobilePay stod for et mindre end tæt på halvdelen af alle netbetalinger.

Det er meldingen fra FDIH, der nu kan melde, at der fredag blev brugt mindst 750 millioner kroner på nettet.

"Black Friday er uden tvivl e-handlens største handelsdag nogensinde," lyder det fra direktør hos Foreningen for Dansk Internethandel Niels Ralund i en meddelelse.

Omsætningen er ifølge FDIH steget med 50 til 60 procent sammenlignet med 2018.

Mange af de penge røg igennem Mobilepay.

Mere præcist tog betalingsappen sig af 376 millioner kroner på Black Friday og hele 925 millioner kroner fra mandag til mandag.

Læs også: Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark

Ingen tegn på overforbrug

Trods det store millionforbrug black friday har der dog ikke været tale om et overforbrug, mener direktøren hos FIDH.

"Det har været en fest for netbutikkerne og forbrugerne. Der er dog ikke tale om overforbrug. Meldingerne fra butikkerne er, at kunderne har søgt efter varer og besøgt flere sites uden at købe i dagene op til Black Friday. De gik derefter målrettet efter de varer, da tilbuddene åbnede sidst på torsdagen og selvfølgelig fredag," lyder det Niels Ralund, der fortsætter:

"Vi ved, at e-handel er domineret af planlagte køb frem for impulskøb, og det mønster gentog sig på Black Friday. Kunderne har altså udskudt de køb, de ville gøre alligevel, og så har de samlet dem på Black Friday, hvor de sparer penge. Der er nok nogle, der er lokket til et ekstra køb, men det meste er planlagt."

Læs også: MobilePay indfører nyt gebyr




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere