Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

☕ Morgen-briefing: Peakon-frasalg bidrager til tocifret milliongevinst i Ahlers-firma / USA skrotter omstridt ansigtsgenkendelsesprogram / Europol lukker 30.500 piratsider

Morgen-briefing: Peakon-frasalg bidrager til tocifret milliongevinst i Ahlers-firma / USA skrotter omstridt ansigtsgenkendelsesprogram / Europol lukker 30.500 piratsider / Airbnb lukker ned for åbne fester og events

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. Din morgen-briefing bestyrer er Niels de Boissezon.

Peakon-frasalg bidrager til tocifret milliongevinst i Ahlers-firma

Tidligere uddannelses- og forskningsminister samt nuværende folketingsmedlem for Venstre Tommy Ahlers’ selskab ’The New Black’ kan i sit nyeste regnskab vise et tocifret millionoverskud frem.

Af selskabets seneste regnskab fremgår det, at bundlinjen er på i alt 10,6 millioner kroner, skriver Børsen.

Bag de pæne tal er særligt et frasalg af ejerandele i software-virksomheden Peakon. I forrige regnskabsår landede The New Black et overskud på 11,6 millioner.

Tommy Ahlers har siden 2015 investeret i Peakon, hvor han også har fungeret som bestyrelsesformand.

USA skrotter omstridt ansigtsgenkendelsesprogram

Den amerikanske forsvarsmyndighed, Department of Homeland Security, trækker den uge et omstridt ansigtsgenkendelsesprogram tilbage.

Ifølge de oprindelige planer skulle samtlige amerikanske borgere samt beboere med opholdstilladelse underlægges et ansigtsscan ved hver ind- og udrejse af landet.

Netmediet Techcrunch skriver, at disse borgere vil kunne søge om dispensation til programmet, som har mødt kritik fra blandt borgerrettighedsgruppen ’American Civil Liberties Union’.

Hensigten med programmet er at mindske illegal indvandring og visum-misbrug, lyder det.

Statsborgere fra andre lande skal dog fortsat regne med at at blive underlagt et ansigtsscan ved indrejse.

Europol lukker 30.500 piratsider

Over 30.500 hjemmesider med salg af kopivarer og piratindhold bliver lukket ned af de fælleseuropæiske politimyndigheder, Europol. Det oplyser myndigheden i en pressemeddelelse.

Lukningerne er en del af en koordineret aktion, hvor tre mistænkte er anholdt, over 26.000 kopivarer er beslaglagt, mens bankkonti med værdier for over 1,1 millioner kroner er indefrosset.

Aktionen er en del af ’In Our Sites’ initiativet fra Europols IPC3-enhed, som specialiserer sig med beskyttelse og håndhævelse af europæisk ophavsret. IOS-initiativet har siden 2014 haft det sigte at gøre internettet mere sikkert for forbrugere.

Airbnb lukker ned for åbne fester og events

En måned efter at udlejningstjenesten Airbnb indfører en skærpet kontrol med platformens annoncer, indfører selskabet nu nye tiltag for at sikre både værter og udlejeres.

Nu indfører selskabet et ’enkelt og effektivt framework’ til at håndtere scenarier med støjgener, manglende renlighed eller uautoriserede gæster.

Selskabet slår samtidig ned på samtlige åbne fester samt events med lokationer booket igennem selskabets platform.

De nye retningslinjer kommer i kølvandet på en Halloween-fest afholdt i en Airbnb-lejlighed der løb løbsk og mundede ud i fem døde, skriver Techcrunch.