Artikel top billede

Roman: Dyk ned i dark web med hackeren Zille

Hvis man interesserer sig for de mere lyssky dele af nettet, findes der utallige bøger om både det dybe og det mørke net. Men når det kommer til fiktion – og i særdeleshed ungdomslitteratur – er udvalget på dansk dog mere begrænset. Ny bog gør op med det.

I denne nye ungdomsroman er det såkaldte dark web omdrejningspunkt for handlingen. The Dark Web er som bekendt omgærdet af myter, skræmmende historier og mystik.

Brugerne er i regelen anonyme og bruger #skyggenettet” til at handle alt fra hårde stoffer til hackede kontooplysninger, og der er efter sigende ingen grænser for, hvad man kan finde af materiale, som af den eller anden årsag ikke tåler dagens lys.

Denne afsidesliggende del af Internettet danner scenen for fortællingen i nye spændingsroman ”XX på Darknet” af den tyske forfatter Christian Linker, som netop er udkommet på dansk.

I bogen følger vi 17-årige Zille, som har et hidtil uopdaget talent for hacking.

Hun forvilder sig ad omveje ned i de dybeste afkroge af nettet, hvor hun på mystisk vis bliver stillet til opgave at løse en krypteret gåde af en ukendt afsender.

Zille bliver i løbet af fortællingen mere og mere afkoblet fra sine real life-relationer i takt med, at hun opsluges af sine oplevelser på sin færd i det mørke net og i mødet med dets farer og ildevarslende eksistenser.

Hvis man interesserer sig for de mere lyssky dele af nettet, findes der utallige bøger om både det dybe og det mørke net.

Men når det kommer til fiktion – og i særdeleshed ungdomslitteratur – er udvalget på dansk dog mere begrænset.

Med sine 170 sider er ”XX på Darknet” hurtigt læst.

Bogen har fået gode anmeldelser flere steder – blandt andet i Politiken – og er meget velegnet til børn og unge, der f.eks. går i folkeskolens 6.-9. klassetrin.

Fakta: XX på Darknet, skrevet af Christian Linker (oversat fra tysk af Inge Nissen). Udkommet på Jensen & Dalgaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere