Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

TDC's 5G-leverandør betaler milliardbøde for korruption: Har bestukket embedsmænd

Svenske Ericsson, der arbejder på at klargøre TDC's mobilnetværk til 5G, har netop indvilliget til at betale en skyhøj bøde på 6,7 milliarder kroner efter anklager om korruption.

Det svenske tele- og netværksselskab Ericsson har netop accepteret en skyhøj bøde for korruption.

Bøden er på en milliard dollar, eller hvad der svarer til 6,7 milliarder kroner.

Selskabet, der er TDC's leverandør på det kommende 5G-netværk, er blandt andet blevet anklaget fra amerikansk hold for at have bestukket embedsmænd.

Det oplyste det amerikanske justitsministerium fredag.

Det svenske selskab har selv bekræftet lovbruddene i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at virksomheden har arbejdet sammen med andre om at bryde lovgivning om blandt andet gennemsnigtighed i regnskaber og bestikkelse af udenlandske embændmænd.

Læs også: Ericssons danske chef ser endeløse muligheder med det kommende 5G-netværk: "Vi vil bygge et netværk, der forbinder samfundet"

Ifølge det amerikanske ministerium er lovbruddene sket over en årrække i blandt andet Kina, Vietnam og Djibouti.

Ericssons øverste chef, Börje Ekholm, skriver i en pressemeddelelse.

"Jeg er oprørt over disse tidligere fejltagelser. At komme frem til en løsning med de amerikanske myndigheder tillader os at lukke dette kapitel. Nu kan vi bevæge os fremad igen og blive en stærkere selskab," skriver Ericssons administrerende direktør.

Årelange overtrædelser

Ericsson har således indgået et forlig med de amerikanske myndigheder for en række lovbrud, der er sket over en længere årrække.

Det amerikanske justitsministerium oplyser, at der fra 2000-2016 er foregået bestikkelse, forfalskning af regnskabsbøger og optegnelser.

Det oplyses samtidig, at det ikke er Ericsson selv, der har bestukket embedsmænd, men at det er sket igennem tredjeparter.

Læs også: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Ericsson skriver i kølvandet på sagen, at selskabet har opdateret sit etik- og compliance-program. Her skal der nu tages de nødvendige skridt for at forbedre etikken og sikre, at reglerne overholdes.

Bestyrelsesformanden i Ericsson, Ronnie Leten, skriver endvidere i pressemeddelelsen, at dette program er af stor vigtighed.

"Ultimativt kan vi kun være succesfulde, hvis vi beskytter vores etik og compliance-kultur. Jeg er sikker på, at med de nødvendige skridt, der er allerede er taget, at vi er bedre rustet til at eksekvere på vores strategi uden at gå på kompromis med vores værdier," skriver han.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere