Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

I dag bliver klodens første e-sportsaktie solgt: Sådan er det gået med den danske Astralis-aktie

Den danske e-sportsspecialist debuterer på børsen denne uge. Sådan har den nyslåede aktie, ASTRGRP, klaret sig i de første timer.

Det danske e-sportsselskab Astralis Group og dennes nyslåede aktie, ASTRGRP, får en blandet modtagelse på den danske aktiebørs First North.

Efter oprindeligt at være udbudt til en noteringskurs på 8,95 kroner per aktie, indledte aktien med et markant kurshop til 9,50 kroner for blot en lille halv time senere at inkassere et kursfald på 8,5 procent og dykke ned til 8,70 kroner per aktie.

Godt to timer efter First North-åbningen er aktien oppe og nærme sig sit udgangspunkt med en kurs på 8,80 kroner per aktie. Det giver Astralis Group en markedsværdi på lidt over 500 millioner kroner.

Forud for børsnoteringen har selskabets modtaget forhåndstilsagn fra over 41 investorer og samlet set 6,37 millioner aktier, skriver Børsen.

Selskabet er markedsledende indenfor det hastigt vækstende marked for e-sport, hvor selskabets udvikler e-sport hold og sit globale brand.

Ifølge selskabet tæller Astralis omkring 443 millioner fans globalt i et e-sportmarked, der vokser med 20 procent årligt.

Selskabets mest succesfulde e-sports hold er indenfor spillet Counter Strike, hvor holdet på fem spillere dominerer disciplinen og har høstet præmier for over 52 millioner kroner.

Med børsdebuten bliver Astralis Group klodens første børsnoterede e-sportsvirksomhed, noterer finansmediet Barron’s, som dertil skriver, at den samlede e-sports marked estimeres til at omsætte for over 7,4 milliarder kroner globalt i 2019.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere