Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danskerne køber for milliarder hos udenlandske webbutikker / Startup vil gøre op med høje timepriser for konsulenter/ Netflix tester længere bindingsperioder

Morgen-briefing: Danskerne køber for milliarder hos udenlandske webbutikker. Startup vil gøre op med høje timepriser for konsulenter. Ny Tesla-fabrik vil producere 500.000 biler om året. Netflix tester længere bindingsperioder. The Pirate Bay introducerer streaming

Godmorgen Danmark. Velkommen til torsdagens hurtige it-nyheder i overbliksform fra Computerworld.

Ved tasterne sidder Alexander Haslund.

Lad os springe ud i det.

Danskerne køber for milliarder hos udenlandske webbutikker

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv estimerer, at danskerne har brugt 146 milliarder kroner, når 2019 er ovre. Det er en stigning på 13 procent sammenlignet med 2018.

Det skriver Finans.

Omkring en tredjedel af de penge ryger til udenlandske webbutikker, forventer Dansk Erhverv.

Det skyldes blandt andet, at der kan være adgang til et bredere sortiment hos de udenlandske webbutikker. Men også prisen har en afgørende betydning, og her er vi ifølge Dansk Erhverv nødt til at arbejde for lige konkurrencevilkår.

"Det er helt afgørende, at alle salg til danske forbrugere bliver underlagt samme regulering, som eks. dansk moms, så der bliver fair og lige konkurrencevilkår for danske webshops til at konkurrere med de udenlandske,« lyder det fra Dansk Erhvervs’ markedsdirektør Henrik Hyltoft.

Startup vil gøre op med høje timepriser for konsulenter

Den nyetablerede danske virksomhed Maptominds mener at have fundet et hul i markedet for freelancekonsulenter, der gør at det kan tilbyde skarpere timepriser.

Ifølge selskabets direktør lægger konsulent-brokere nemlig typisk 10 til 25 procent oven i freelancerens timepris. Det vil Maptominds forsøge at gøre op med.

"Vi vil øge den værditilførsel, konsulenterne bibringer virksomheden ved at reducere omkostningerne til konsulent-brokeren, der jo ikke rummer en værditilførsel i sig selv,” lyder det fra Ronny Larsen, CEO og medstifter af Maptominds, i en meddelelse til Computerworld.

Ideen er ifølge direktøren at skabe en kortere vej mellem virksomheder og freelancekonsulenter ved brug af blandt andet digitalisering og machine learning.

Maptominds tilbyder en abonnementsbaseret konsulentmodel, hvor kunderne selv kan søge konsulenter frem, mens Maptominds også kan gøre det mod en betaling.

Ifølge Ronny Larsen har Maptominds portal i dag cirka 1.000 freelancekonsulenter.

Ny Tesla-fabrik vil producere 500.000 biler om året

Tesla planlægger at producere en halv million el-biler om året fra selskabets nye fabrik lidt uden for Tysklands hovedstad, Berlin.

Det skriver Reuters.

Den tyske fabrik skal stå for Tesla Model 3 og Model Y, og Tesla vil investere op til fire milliard euro svarende til knap 30 milliarder kroner i fabrikken.

Den tyske Tesla-fabrik kommer angiveligt til at skabe 10.000 jobs og anlægsområdet har en størrelse på 420 fodboldbaner.

Opførelsen af den gigantiske fabrik begynder i det nye år.

Netflix tester længere bindingsperioder

I forsøget på at tiltrække flere kunder i det konkurrenceprægede streaming-marked er Netflix begyndt at teste længere bindingsperioder på det indiske marked.

Det skriver Reuters.

De indiske streaming-kunder får muligheden for at vælge mellem tre-, seks- og 12-måneders abonnementer med rabatter på op til 50 procent i forhold til prisen for en enkelt måned.

Netflix har tidligere brugt netop det indiske marked til at teste, hvordan kunderne tager i mod forskellige abonnementstyper, inden man eventuelt lancerer det i andre lande.

"Vi tror, ​​at vores medlemmer kan værdsætte den fleksibilitet, der følger af, at de kan betale for et par måneder på én gang. Som altid er dette en test, og vi vil kun introducere det mere bredt, hvis folk finder det nyttigt," lyder det fra en talsperson for Netflix.

The Pirate Bay introducerer streaming

Vi slutter dagens overblik med en anden streaming-historie.

Fildelingstjenesten The Pirate Bay, berygtet i hele verden for download af pirat-film, -tv-serier og meget andet, er tilsyneladende på vej med pirat-streaming.

Torrent-platformen har gjort det muligt at streame udvalgt indhold.

Det skriver TorrentFreak.

En knap ved siden af udvalgte titler giver nu mulighed for at streame via 'Baystream' i en browser.

Det er ifølge TorrentFreak uklart, hvem der står bag Baystream, og hvad forbindelsen er til The Pirate Bay.

The Pirate Bay har tidligere forsøgt sig med streaming, dog med en noget ringe streaming-kvalitet, bemærker TorrentFreak.