Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Nye systemer rulles frem i danske supermarkeder - forbrugerne betaler blandt andet med deres data

Der udvikles nye teknologiske betalingssløsninger til fremtidens butikker for tiden, hvor forbrugsmønstrene ændrer sig.

De danske detailhandels-kæder har stort fokus på, hvordan de kan få den digitale verden til at spille bedre sammen med kunderne.

Det sker i en tid med mange nye teknologiske løsninger, hvor mange fysiske butikker blandt andet indfører selvbetjeningskasser, personlige tilbud, sensorer og andet, skriver Finans.

“Vi er i den mest spændende tid i detailhandlens historie. Alt er oppe til diskussion. Der er ingen plads til, at tingene bare skal være, som de plejer at være,” siger direktør i Stibo Accelerator, Kim Svendsen, til avisen.

Til avisen siger koncerndirektør i Salling Group, Thor Jørgensen, eksempelvis, at Saling Group er på vej med en scan & go-løsning, hvor kunderne selv scanner varerne med deres mobiltelefon.

En vigtig del af konkurrencen består dog samtidig af opsamling af kundernes data - både om indkøb, bopæl, fysisk placering, hvad der købes og lignende.

Forbrugerrådet Tænk opfordrer i Finans til, at man er opmærksom på dette.

"Når en detailkæde tilbyder selvscanning via mobilen af varen eller anden ny teknologi, kan der også indsamles oplysninger og viden om forbrugerne. Kunderne betaler for nye smarte løsninger i butikken og på app’s med data. Helt på samme måde, som der i dag kan tilknyttes apps til husholdningsapparater, hvor der også kan ske en dataindsamling om forbrug, vaner samt andet, som producenterne kan drage fordel af," siger seniorøkonomi Annette Høyrup til Finans.

Læs også:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere