Artikel top billede

Alphabet runder værdi på en billion dollar: Kommer i fint selskab sammen med Apple, Microsoft og Amazon

Googles moderselskab Alphabet runder en markedsværdi på en billion dollar som det blot fjerde selskab.

Alphabets markedsværdi rundede torsdag en billion dollar, og Alphabet bliver dermed det blot fjerde amerikanske tech-selskab, der runder denne milepæl.

Alphabet kommer således nu i selskab med Microsoft, Apple og Amazon, der alle tidligere har rundet en markedsværdi på en billion dollar - altså en million million dollar.

Apple og Amazon rundede milepælen i sommeren 2018, mens Microsofts markedsværdi første gang kom over en billion dollar i april i fjor.

Ifølge Wall Street Journal runder Alphabet milepælen i en tid, hvor tech-aktierne for alvor er på vej op, selv om der også er bekymringer i markedet om øget kontrol og regulering.

Det er ifølge avisen udtryk for, at markedet for tiden belønner virksomheder, hvis omsætning vokser i en verden præget af en vis økonomisk afmatning og lav rente.

Alphabets aktiekurs fik det seneste nøk i vejret i december efter selskabets grundlæggere Larry Page og Sergey Brin meddelte, at de trak sig helt ud af den daglige drift.

Det kan du læse mere om her: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef

Den historie minder lidt om historien om Microsofts aktiekurs, der for alvor begyndte sin himmelflugt, da den sidste af selskabet ‘gamle tunge’ topchefer, Steve Ballmer, trak sig og overlod pladsen til Satya Nadella.

Alphabets aktiekurs steg i 2019 med 27 procent - noget mindre end Microsoft og Apple, hvis aktiekurser steg henholdsvis 56 procent og 86 procent.

Det kan du læse mere om i denne oversigt: Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber

Læs også:

Google står til at runde økonomisk milepæl om få timer: Hold øje med børskursen

Aktionærer frygter tvangsopslitning: Vil have Alphabet splittet op i flere dele i strategisk proces




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere