Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Opkøb af bestemmende aktieposter i 5G-leverandørerne Nokia og Ericsson vil kunne ruste USA i kampen mod Huawei, foreslår den magtfulde amerikanske statsadvokat William Barr.

USA med allierede bør overveje at opkøbe bestemmende aktieposter i kinesiske Huaweis største konkurrenter på det globale marked for udstyr til 5G-netværk, nemlig finske Nokia og svenske Ericsson.

Sådan lyder det noget usædvanlige forslag fra den amerikanske statsadvokat, Willam Barr, skriver Reuters.

Ifølge mediet fortæller William Barr, at der allerede bag kulisserne har været drøftelser om muligheden for, at USA allierer sig tæt med Nokia og Ericsson.

Det kan ifølge statsadvokaten ske eksempelvis ‘gennem amerikansk ejerskab af en kontrollerende andel [af Nokia eller Ericsson, red] - enten direkte eller gennem et konsortium af private amerikanske og allierede selskaber,” lyder det fra statsadvokaten.

Ifølge Reuters indikerer meldingen, hvor langt USA rent faktisk er klar til at gå for at modstå fremadstormende Huawei, som USA i flere år har bekæmpet med næb og kløer.

Det er sket, fordi USA frygter, at Huawei samarbejder meget tæt med den kinesiske regering på den måde, der på sigt kan skade vestlige og amerikanske interesser.

“Ved at lægge vores store marked og finansielle muskler bag en eller begge af disse selskaber [Nokia og Ericsson, red] vil vi kunne gøre dem til langt bedre konkurrenter og eliminere bekymringer om deres konkurrencekraft,” lyder det fra Willam Barr.

Han peger på, at det er nødvendigt, at USA og landets allierede i det mindste ‘overvejer muligheden’ for at købe dominerende andele af de to selskaber.

USA behandler for tiden et forslag fra seks senatorer om, at USA skal investere mere end en milliard dollar i selskaber, der konkurrerer med Huawei og ZTE.

De foreslår desuden, at der investeres i at sætte skub i udviklingen af åbne arkitekturer, der skal give plads til, at nye leverandører kommer ind på markedet for netværks-udstyr.

Huawei er fortsat verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere