Artikel top billede

Nordisk Huawei-chef raser mod nye overvågnings-beskyldninger: Det er ikke tilfældigt at de nye oplysninger dukker op nu

Huaweis nordiske chef Kenneth Frederiksen lufter en teori om, hvorfor en række nye beskyldninger mod selskabet er dukket op netop nu.

"Udokumenterede påstande. "

Sådan betegner Huaweis nordiske chef Kenneth Frederiksen ifølge it-medie Digi.no de nye beskyldninger om at selskabet har bagdøre i sit udstyr, der netop er dukket op i den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen mener de amerikanske myndigheder nu, at de langt om længe har fundet beviser for, at den omstridte kinesiske telegigant gennem et årti har haft bagdøre i sit teleudstyr, der kan skaffe selskabet uautoriseret adgang til udstyret.

Myndighederne mener blandt andet, at Huawei allerede i 2009 brugte sin teknologi til at hjælpe det iranske regime med at opspore regeringskritiske demonstranter.

Læs også: USA: Huawei har stjålet vigtige data og hjulpet Iran med at opspore folk

Huawei: Gammel vin på nye flasker

Men ifølge Huawei-direktøren er der ingen dokumentation for beskyldningerne, som han heller ikke mener er nye.

Han mener, at det er gammel vin på nye flasker, og han understreger, at beskyldningerne ikke har afholdt de britiske myndigheder fra at give Huawei en begrænset adgang til at deltage i landets 5G-udrulning

”Briterne har taget højde for disse oplysninger, men de valgte alligevel at konkludere, at Huawei godt må deltage i Storbritanniens 5G-udrulning,” siger han.

Læs også: USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

"Timingen er påfaldende"

Samtidig vælger Huawei-direktøren at lufte en teori om, at det ikke er tilfældigt, at historien i Wall Street Journal kommer netop som, at mediet Washington Post har afdækket en anden historie om CIA’s relation til et krypteringsfirma.

”Som jeg ser det, er timingen påfaldende. Det kommer lige efter Washingtons Posts afsløring om, at CIA har været medejer af et krypteringsfirma, der har leveret løsninger over hele verden,” siger Kenneth Frederiksen til Digi.no.

Huawei-direktøren henviser til afsløringen om, at CIA i hemmelighed har været medejer af et schweizisk firma med navnet Crypto AG, der har solgt krypteringsudstyr til ambassader og regeringer over hele verden.

Blandt køberne er det danske forsvar, der ifølge DR siden 90’erne har investeret millioner i selskabets udstyr.

Læs også:
Forsvaret har købt krypteringsudstyr for millioner af schweizisk firma - har i al hemmelighed været ejet af CIA




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere