Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Coronavirus rammer Microsofts kerneforretning: Nedjusterer forventninger for Windows-salg

It-giganten Microsoft har erkendt at man ikke når i mål med det nuværende budget for første kvartal. Det skyldes særligt underleverandører fra Kina, der på grund af coronavirussen ikke kan levere produkter til tiden.

De fem største tech-virksomheder har allerede tabt millioner på det amerikanske aktiemarked på grund af den omdiskuterede coronavirus officielt kendt som COVID-19.

Nu tager Microsoft endnu et dyk efter, at selskabet har annonceret man ikke når i mål med forventningerne til tredje kvartal.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

"Selvom vi ser en stor efterspørgsel efter Windows på linje med vores forventninger, så er vores forsyningskæde længere tid om at vende tilbage til normal drift end vi forventede," lyder det fra Microsoft i en meddelelse.

Læs også: Coronavirus kan få store konsekvenser for Apple: Sådan kan virussen ende med at forsinke den næste iPhone

Det er fortsat usikkert præcist, hvor hårdt Microsoft forventer, at situationen kommer til at ramme selskabet.

Problemerne fra virussmitten har særligt ramt Surface-salget og Microsofts kerneforretning Windows OEM, der sælger licenser til det populære styresystem, og som udgør 40 procent af Windows samlede omsætning.

I sidste uge meddelte både Apple og HP, at salget i de to virksomheder heller ikke går som forventet som en direkte konsekvens af spredningen fra Coronavirus.

Rammer også danske selskaber

Herhjemme er flere danske selskaber også taget en række forholdsregler i forbindelse med coronavirussen.

Læs mere her: Frygt for corona-smitte får TDC til at hjemsende ti medarbejdere

Seneste har TDC sendte ti medarbejdere hjem i to uger, fordi de har været i kontakt med personer, som muligvis er smittet med coronavirus.

Milliardselskabet Tradeshift lukkede i starten af februar også sin kinesiske afdeling, fordi området var ramt af virussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere