Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Få dage til Ewii begynder at grave fiber ned til 50.000 husstande - se første del af udrulningsplanen her

Mandag begynder fiberselskabet Ewii at grave fiber ned til 50.000 husstande i Trekantområdet. Selskabet vil også installere gratis fiberbokse helt inde i hjemme. Se udrulningsplanens første del her.

Mandag ruller de første gravemaskiner ud i Trekantområdet.

For her sætter fiberselskabet Ewii gang i udrulningen af fibernet til hele området, hvor det er planen, at samtlige virksomheder og husstande skal have fibernet helt ind i stuerne i form af en installeret fiberboks.

Projektet kommer til at tage flere år og vil involvere omkring 50.000 adresser i Trekantsområdet.

I alt forventer Ewii at investere op mod en milliard kroner i udrulningen, som du kan læse mere om her:

Ifølge Ewii har en del adresser i området allerede adgang til fibernet.

“Kunsten er nu, at fibernettet skal dække alle afkroge og sprækker, for når vi siger, vi vil rulle gratis fibernet ud i alt til alle, så mener vi det. Så der skal være 100 procent dækning, når vi er færdige,” lyder det fra direktør for koncernudvikling, Pernille Johannessen, i en udsendt meddelelse.

"Fiberen bliver typisk gravet ned i fortovet. Vi fylder og roder muligvis en smule, mens arbejdet står på, men det er en meget kort periode, vi graver foran hvert hus, og vi rydder pænt op efter os. Når vi er færdig med at grave i vejen, fører vi fiberen helt ind til de boliger, der har ønsket det," lyder det fra Ewii.

I første omgang vil Ewiis gravemaskiner have kurs mod en række adresser i Kolding, Middelfart og Vejle.

Du kan se alle de adresser, der vil få indlagt fibernet inden sommer, her.

Også TDC er i gang med stor fiberoffensiv i Jylland. Det kan du læse mere om her: TDC sætter gang i stor fiber-offensiv i Jylland: Har op mod en million husstande i kikkerten

Læs også:

Dansk energikæmpe ændrer fokus: Fiber er nu lige så vigtig som el, vand og varme

wii klar med en milliard kroner til at udbygge fibernettet




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere