Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nokias topchef trækker sig: Finsk topprofil udnævnt som ny CEO - skal føre Nokia ind i 5G-æraen

Finske Nokias topchef, Rajeev Suri, trækker sig fra posten. Selskabets bestyrelse har allerede underskrevet ansættelseskontrakt med hans forgænger.

Finske Nokias topchef, Rajeev Suri, trækker sig fra posten som CEO til efteråret, hvor han vil have sidste arbejdsdag med udgangen af august.

Det meddeler Nokia, hvis bestyrelse allerede har skrevet kontrakt med hans afløser.

Fra september overtager den finske topprofil Pekka Lundmark således tøjlerne som CEO for Nokia.

Han kommer fra en stilling som CEO for den finske energi-kæmpe Fortum, hvor han ifølge Nokia ‘vedvarende har leveret robust værdi for aktionærerne og med succes fornyet selskabets strategi.”

Pekka Lundmark kender imidlertid Nokia indefra, idet han gennem 1990’erne havde en række topstillinger i Nokia - herunder var han øverste chef for strategi- og forretningsudvikling i Nokia Networks i en årrække.

Nokia ser muligheden for et stort spring fremad i disse år, hvor 5G-udviklingen for alvor er ved at tage fart.

Nokia er sammen Ericsson de største ikke-kinesiske leverandører af 5G-udstyr i verden, hvor kinesiske Huawei er den klart største spiller.

Huawei er imidlertid i modvind i flere af de vestlige markeder, og heri er der muligheder for Nokia og Ericsson.

Pekka Lundmark meddeler, at han tror på, at Nokia er godt positioneret til 5G-æraen.

“Det er mit mål at sikre, at vi lever op til vores forpligtelser overfor kunder, ansatte, aktionærer og andre interessenter,” lyder det fra ham.

Ifølge Nokia har Rajeev Suri i et stykke tid påtænkt at træde tilbage efter i alt 25 år hos Nokia. Han tiltrådte som CEO i 2014.

Det kan du læse mere om her: Ny topchef til Nokia - erfaren topchef overtager ledelsen af selskabet

Han har sidste arbejdsdag 31. august 2020 og vil herefter fortsætte som rådgiver for selskabets bestyrelse frem til begyndelsen af 2021.

Læs også:

Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere