Artikel top billede

Her er ransomwaren, der har ramt mægtige ISS: Hackere har fået adgang til 65.000 ansattes data

Hackerne, der for næsten tre uger siden angreb ISS, har fået adgang til følsomme data på 65.000 medarbejdere i 23 lande, viser nye oplysninger. Se den ransomware, som de har angrebet med.

Hacker-angrebet, der for næsten tre uger siden lagde den danske erhvervskæmpe ISS ned, er ret omfattende.

Det viser en aktindsigt, som DR har fået i angrebet fra Datatilsynet, der har modtaget en indberetning fra ISS med detaljer om angrebet.

Den viser, at der er tale om et ransomware-angreb med det formål at presse penge ud af ISS, som er blevet inficeret med en ransomware med navnet Ryuk.

Under angrebet har hackerne fået adgang til en række oplysninger på 65.000 af ISS omkring 500.000 medarbejdere i 23 lande - herunder navn, telefonnummer, afdeling, mail-adresse og lignende.

ISS meddeler til DR, at selskabet ikke har været i kontakt med hackerne efter angrebet, men overladt hele sagen til politiet.

ISS blev ramt af angrebet 19. februar. Du kan læse mere om selve angreber her: Hackerangreb mod ISS har ramt interne it-systemer: "Vores medarbejdere ude hos kunderne mærker forhåbentligt ikke, at der har været et malware-angreb"

Læs også:

Status fra ISS mere end to uger efter kæmpe hackerangreb: Har stadig ikke adgang til en række it-systemer - sådan står det til lige nu

ISS sætter gang i genopretningsplan: Har endnu intet overblik over konsekvenserne af hackerangreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere