Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Snart slut med Waoo-monopol på Fyn: Energi Fyn åbner fibernet til 80.000 fynske husstande for alle aktører

Energi Fyn åbner sit fibernet for konkurrence og inviterer internet- og tv-udbydere inden for på nettet, der når ud til 80.000 fynske husstande.

Det sker fra begyndelsen af 2021, hvor Waoo - der i dag er eneste leverandør på det fynske fibernettet - kan se frem til at få kamp til stregen fra konkurrerende internet- og tv-leverandører.

Fra næste år vil Energi Fyn nemlig åbne nettet for alle markedet aktører.

“Hos Energi Fyn ønsker vi at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedst mulige pris og kvalitet. Derfor har vi besluttet at åbne vores fibernet for forskellige indholdsudbydere, så man frit kan vælge mellem de forskellige udbyderes indhold,” lyder det fra Carsten Nedergaard Hansen, der er bredbåndsdirektør i Energi Fyn.

Waoo har siden 2010 været eneste indholdsudbyder på Energi Fyns fibernet.

Det har sine historiske årsager, i det Energi Fyn er medejer af Waoo sammen med en række øvrige energiselskaber.

“Markedet har udviklet sig, og kunderne efterspørger flere muligheder på fibernettet,” lyder det fra Carsten Nedergaard Hansen.

Energi Fyn er nu godt i gang med at forberede fibernettet teknisk til at tage imod de nye indholdsudbydere.

Carsten Nedergaard Hansen peger på, at der en del tekniske udfordringer, der skal løses. Han regner med, at alt vil være på plads om et lille års tid.

“Der er mange tekniske snitflader og tilpasninger, der skal på plads, inden vi rent teknisk kan åbne nettet, så det vil resten af 2020 gå med. Vi skal udvikle en platform, der kan styre de udbud, der er, så vi kan stille nettene om. Og så afhænger det ikke kun af os, men også af hvornår de eksterne leverandører er klar med deres teknik, der kan kobles på vores fibernetværk,” siger han.

Energi Fyn forventer at have rundet fibernet ud til 80.000 fynske husstande inden nytår.

Læs også:

Waoo bliver landsdækkende: Udvider markant efter stor fusion

Waoo har masser af vækst - men dundrende underskud og en usikker fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere