Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Danske teleselskaber hjælper med at hente udenlandsdanskere hjem under corona-krisen

Danske mobilselskaber har hjulpet Udenrigsministeriet med at hjælpe danskere, der er strandet i udlandet, hjem under corona-krisen.

De danske teleselskaber kan se, hvilket land deres kunder befinder sig i, og netop den information er blevet brugt til at hjælpe Udenrigsministeriet med at få kontakt til udenlandsdanskerne under corona-krisen.

Teleselskaberne får informationer om kunderne lokalitet ved at se, hvilket netværk kundernes sim-kort er registreret på.

Og den information er flere gange blevet benyttet til at målrette sms’er til relevante danskere under corona-krisen.

Det skriver Version2.

"Vi sendte de første sms’er afsted den 4. marts til de af vores kunder, som befandt sig i Italien, og vi har også sendt specifikt til kunder i Kina, Sydkorea og Østrig i løbet af de seneste uger. Og senest blev vi fredag og igen lørdag bedt om at kontakte alle kunder i udlandet," siger mobilselskabet 3's netværksdirektør, Kim Christensen, til mediet.

Over for Version2 gør advokat Catrine Søndergaard Byrne, fra advokatfirmaet Labora Legal, der har speciale i GDPR det klart, at teleselskabernes tracking af de danske sim-kort i udlandet ikke er i strid med GDPR så længe, oplysningerne ikke deles med politiet.

Læs også: Det danske dataforbrug eksploderer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere