Dansk skatte-sag om udbyttesvindel forsinkes af ransomware-angreb: Leverandør lagt ned af Ryuk

Erstatningsagerne i kølvandet på den danske svindelsag om uretmæssig udbetaling af skattekroner står til at blive forsinket af blandt andet et hackerangreb mod it-leverandøren Epiq.

Det kommer til at få konsekvenser for erstatningssagerne i kølvandet på den såkaldte udbytteskandale, at softwareleverandøren Epiq for nogle uger siden blev hårdt ramt af et ransomware-angreb.

Ifølge Børsen er en af de hovedmistænke i sagen, den britiske investeringsbank ED & F Capital Markets, nemlig blevet ramt af, at selskabets it-leverandør Epiq i begyndelsen af måneden blev ramt af et ransomware-angreb.

Det har betydet, at den banken i en periode ikke har haft adgang til sine dokumenter - herunder mange, som Skattestyrelsen har krævet udleveret.

Amerikanske medier har fornylig skrevet, at Epiq er blevet ramt af ransomwaren Ryuk - den samme ransomware, der fornulig også ramte danske ISS.

Du kan læse mere om Ryuk her: Hackere har allerede tjent millioner på ISS-ransomware: Sådan bruger hackerne Ryuk-malwaren

Amerikanske Bleeping Computer skriver, at angrebet mod Epiq begyndte i december i fjor, da en computer blev inficeret med malwaren TrickBot, der først høster data og dernæst åbner en dør til Ryuk.

Mediet Malwarebytes skriver, at hackerne har forlangt op mod 320.000 dollar i løsepenge.

Læs også:

SS har gjort kæmperegningen op for hacker-angreb: Kommer til at koste minimum en halv milliard kroner

Digitale pengeafpressere udgør en stigende trussel: Her er Center for Cybersikkerheds bedste råd mod ransomware-angrebYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.