Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Rekrutteringsbureauer: De bedste it-folk er svære at flytte lige nu

Mobiliteten på arbejdsmarkedet for it-folk er faldet som følge af corona-krisen. Det er meldingen fra to rekrutteringsbureauer, der forventer, at mange it-folk nødigt vil skifte job lige nu.

De bedste it-folk er svære at lokke med et nyt jobtilbud for tiden.

Corona-krisen har nemlig svækket it-folkenes lyst til at skifte job, mener to rekrutteringsbureauer.

Det skriver ITWatch.

"Det lyder lidt morbidt, men dem, som virksomhederne kan rekruttere nu, hvis de selv går ud og gør det, er dem, der er valgt fra andre steder. Og det er ikke dem, virksomhederne vil have. De vil altid have de bedste, og de har stadigvæk job – og de er sværere at flytte nu, end de var for 14 dage siden," lyder det fra Jesper Buch-Rønne, ejer af rekrutteringsbureauet Recruit IT, til ITWatch.

Hos en anden rekrutteringsvirksomhed SCR, lyder det fra direktøren Jan Høllsberg, at selvom mange it-folk måske gerne vil lave noget andet, så er flere lige nu usikre ved situationen.

Hans konklusion er, at de fleste venter med at kigge sig om efter et nyt job for tiden.

Selvom der skulle være lav jobmobilitet i it-branchen lige nu, ser det ud til, at der også kommer flere ledige.

12 procent af de danske it-virksomheder forventer, at de skal fyre medarbejdere i løbet af de næste uger dage, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Blandt andet har Atea allerede været ud at varsle fyringer.

Læs mere om det her: Atea Danmark fyrer og hjemsender ansatte: Vil have alle medarbejdere til at gå 10 procent ned i løn

Læs også: 12 procent af de danske it-virksomheder forbereder sig på fyringer i løbet af de næste to uger: ”Det er dramatisk "




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere