Artikel top billede

It-konsulenter mister over 30 procent af omsætningen: “Der er gang i et blodbad, hvor virksomheder lider”

Danske it-konsulenter har mistet knap en tredjedel af omsætningen på grund af coronakrisen. Det viser tal fra regnskabsprogrammet Dinero, som Martin Thorborg står bag.

17 millioner kroner. Så meget er omsætningen for danske it-konsulenter faldet alene i april måned sammenlignet med sidste år.

Det viser nye tal fra regnskabsprogrammet Dinero, som iværksætteren Martin Thorborg står bag.

Selskabet har sammenlignet de fakturabeløb der er kommet ind gennem programmet i april sidste år sammenlignet med april 2020.

Den viser et markant fald i omsætningen for en hel stribe brancher, hvor restaurationsbranchen er hårdest ramt med et fald i omsætningen på mere end 93 procent.

Flad på næsten en tredjedel

De danske it-konsulenter havde ifølge Dinero en omsætning i april 2019 på 51,9 millionner kroner. I løbet af de seneste 30 dage har omsætningen været 35,1 millioner kroner. Det er altså et tab for de danske it-konsulenter på 32,3 procent.

"Der er gang i et blodbad, hvor virksomheder lider, og jeg frygter, hvordan erhvervslivet ser ud, når vi engang er på den anden side af coronakrisen. Situationen lige nu er alarmerende, og den kommer til at koste mange virksomheder livet, og mange jobs forsvinder," siger Martin Thorborg, administrerende direktør i Dinero i en pressemeddelelse.

Han mener desuden, at det har haft en effekt, at regeringen støtteordninger endnu ikke er blevet udbetalt til en række virksomheder, der ellers havde søgt om kompensationen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har dog lovet, at man vil droppe forhåndskontrollen så pengene hurtigere kan komme ud til virksomhederne.

"Samtidig har det tilsyneladende taget meget lang tid at få udbetalt regeringens kompensationsordninger. Heldigvis ser det ud til, at der sker noget nu. En cocktail af manglende omsætning og ikke-udbetalt kompensation er en dødelig cocktail."

Udviklingen for de små og mellemstore virksomheder ser dog ud til at have stabiliseret sig en smule sammenlignet med marts måned.

"Det betyder på ingen måde, at vi skal begynde at glæde os. Måske har den økonomiske nedtur stabiliseret sig, men det kan være et øjebliksbillede, som splintres lige om lidt. Der kan hele tiden ske et eller andet, som får det hele til at ramle igen. Så jeg følger i spænding udviklingen og håber på det bedste," understreger Thorborg i meddelelsen.