Artikel top billede

Huawei frygter for overlevelse: Amerikansk udelukkelse kan få alvorlige konsekvenser for telenetværk i hele verden

USA’s beslutning om at udelukke Huawei i yderligere et år er et hårdt slag for selskabet og vil komme til at få alvorlige konsekvenser for hele tele-infrastrukturen mange steder i verden. Se brev fra Huawei her.

Kinesiske Huawei frygter for sin overlevelse, efter den amerikanske regering i slutningen af sidste uge besluttede at begrænse selskabets muligheder for at handle med amerikanske selskaber i yderligere et år.

Denne beslutning kan du læse mere om her: Trump forlænger forbud: Huawei ude i kulden i endnu et år

Ifølge Financial Times siger selskabet nuværende topchef, Guo Ping, at udelukkelsen er et meget hårdt slag for selskabet, der er verdens største leverandør af netværksudstyr og en af verdens største leverandører af mobiltelefoner.

“Vi vil nu arbejde hårdt på at finde ud af, hvordan vi overlever. Overlevelse er nøgleordet for os nu,” siger han ifølge avisen.

Med beslutningen skal Huawei forblive på den såkaldte entity-liste i yderligere et år.

Det betyder, at alle selskaber, der enten er amerikanske eller handler med amerikansk produceret udstyr, skal have særskilt tilladelse fra de amerikanske myndigheder for at handel med Huawei.

Og disse tilladelser vil blive meget begrænsede, lyder forventningen.

Det amerikanske handelsministerium meddeler eksempelvis, at det ‘snævert og strategisk vil sigte efter [at begrænse, red] Huaweis opkøb af chip.’

Opråb i brev

Situationen er alvorlig for Huawei, der varsler, at den amerikanske beslutning vil få alvorlige konsekvenser for vedligeholdelsen og udbygningen af verdens telenetværk, da beslutningen vil få alvorlige økonomiske konsekvenser.

Det sker i en udsendt meddelelse, som Computerworld har modtaget.

“Den nye lovgivning vil påvirke forretningsudvidelse, vedligehold og kontinuerlig opretholdelse af netværk som er flere hundrede milliarder dollar værd, og som vi desuden har rullet ud i 170 lande verden over,” lyder det fra Huawei i meddelelsen.

Du kan læse hele meddelelsen fra Huawei her:

"Huawei afviser kategorisk alle nye lovændringer foretaget af det amerikanske handelsministerium, der omfatter salg af udenlandske produkter, og som med al tydelighed er møntet på Huawei.

Allerede 16. maj 2019, blev Huawei uden gyldig grund sat på den amerikanske regerings liste over selskaber, der er underlagt særlige handelsrestriktioner, den såkaldte Entity List. Siden da, og på trods af, at en række industrielle og teknologiske nøgleelementer blev gjort utilgængelige for os, er vi fortsat gået målrettet efter at overholde amerikansk lovgivning til punkt og prikke.

På samme tid har vi formået at leve op til alle kontraktlige betingelser mellem kunder og leverandører. Kort sagt, har vi, på trods af dårlige odds, overlevet og fortsat passet vores forretning som vi plejer.

På trods af dette, er den amerikanske regering ufortrødent fortsat med at holde vores selskab i et jerngreb, og er fortsat med fuldstændigt at ignorere de bekymringer, som talløse virksomheder og brancheforeninger har udtrykt.

Vi anser denne afgørelse for at være vilkårlig og direkte skadelig, da den truer med at underminere hele teleindustrien verden over. Den nye lovgivning vil påvirke forretningsudvidelse, vedligehold og kontinuerlig opretholdelse af netværk som er flere hundrede mia. dollars værd, og som vi desuden har rullet ud i 170 lande verden over.

Derudover vil denne beslutning også have en negativ indvirkning på kommunikationsmulighederne for de mere end 3 mia. mennesker, der bruger Huaweis produkter og services verden over.

Ved at angribe et ledende firma fra et andet land, har USA bevidst vendt Huaweis kunder ryggen. Beslutningen går imod den amerikanske regerings påstand om, at beslutningen bunder i et spørgsmål om netværkssikkerhed.

Ydermere påvirker denne beslutning ikke bare Huawei. Den vil også have alvorlige konsekvenser for en bred skare af globale industrier. I det lange løb vil det skade tilliden og det samarbejde, der især præger den globale semiconductor-industri, som mange andre industrier også afhænger af. Det vil lede til øge konflikt og tab i disse afhængige industrier.

USA udnytter sin egen teknologiske styrke til at knuse virksomheder uden for dets landegrænser. Det eneste man får ud af at foretage denne handling er, at man underminerer den tillid, som internationale virksomheder ellers har til amerikansk teknologi og forsyningskæder. I sidste ende vil det kun skade amerikanske interesser.

Huawei foretager et eftersyn af den nye lovgivning. Vi forventer at vores forretning uafværgeligt vil blive påvirket som resultat. Derfor vil vi gøre alt i vores magt for at finde en løsning på dette problem. Vi håber således at vores kunder og leverandører vil fortsætte med at støtte os og fortsætte med at minimere den negative påvirkning, som er iboende denne diskriminerende lov."

Læs også:

Kina truer med at blackliste store amerikanske selskaber efter nyt amerikansk forbud mod Huawei

Brevudveksling afslører: Huawei truede den danske statsminister i spil om 5G-netværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere