Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde

Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.

IBM siger farvel til tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der rammer en hel række af selskabets forretnings-områder og kontorer.

Sådan lyder det fra selskabet, der fornylig bød velkommen til sin nye topchef, Arvind Krishna, der som en af sine første strategiske gerninger nu indleder med at omstrukturere og tilpasse arbejdsstyrken.

Ifølge Wall Street Journal vil Arvind Krishna rydde ud i geledderne for at sikre, at IBM-organisationen bliver mere agil.

Ifølge avisen kommer det at betyde et farvel til flere tusinder medarbejdere i selskabet, der i dag i alt verden over beskæftiger godt 350.000 ansatte.

Bloomberg skriver, at fyringerne blandt andet vil ramme i divisionerne Global Technology Services samt Watson, der udvikler IBM’s kunstige intelligens, som i årevis har været et stort satsnings- og fokusområde for IBM.

Hertil kommer, at IBM også er ramt af Covid-19, der allerede har kostet hundredetusindevis af amerikanere deres job.

“IBM’s arbejde i et stærkt konkurrencepræget marked kræver fleksibilitet og konstant ‘remix’ for at sikre de rette kompetencer. Beslutninger om vores arbejdsstyrke bunder altid i hensyn til vores forretnings langsigtede interesser,” lyder det i en meddelelese fra IBM.

Ifølge mediet SiliconAngle kommer 60 procent af IBM’s omsætning fra lavvækst-områder, og det er noget, som Arvind Krishna har fokus på at ændre.

Arvind Krishna var før han blev udnævnt til CEO været direktør for IBM’s cloudforretning, og netop cloud står til at blive det helt store satsningsområde for IBM under hans ledelse.

Læs også:

Nu tiltræder IBM's nye CEO: Klar med plan for det mægtige selskab og indsætter ny ledelse: Se planen her

IBM får ny topchef: Virginia Rometty trækker sig fra posten - her er den nye CEO

IBM's nye topchef optræder offentligt for første gang: Her er hans vision for selskabet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere