Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen. (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Ny lov skal beskytte danske virksomheder mod at blive smidt af digitale platforme

Nu er der hjælp på vej til de danske virksomheder, der har oplevet at blive smidt af de digitale platforme uden varsel eller begrundelse. Folketinget har netop vedtaget en ny lov, der gør det muligt at gribe ind.

Folketinget har netop vedtaget en ny lov, der skal sikre danske virksomheders rettigheder på digitale platforme.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

En analyse, foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, viser, at hver fjerde virksomhed har oplevet, at den digitale platform har ændret handelsbetingelserne uden varsel og uden begrundelse.

Det er netop det scenarie, som myndigheder nu kan hjælpe de danske virksomheder med via den nye lov.

”De digitale platforme åbner mange nye markeder og muligheder for danske virksomheder, men i nogle tilfælde bliver mindre, danske virksomheder klemt i samarbejdet. Nogle danske erhvervsdrivende oplever for eksempel at blive smidt af platformen uden begrundelse," lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) ifølge meddelelsen, der fortsætter:

"Det kan have stor betydning for den enkelte, om de har en platform til at sælge til en million brugere eller ej. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Folketinget i dag har besluttet at gøre det muligt at gribe ind over for den slags, når det er nødvendigt."

Fra 1. juli 2020 får Konkurrence- og forbrugerstyrelsen blandt andet mulighed for at indhente oplysninger om platformenes algoritmer, udarbejde sektorundersøgelser og give påbud til digitale platforme, frem går.

Læs lovforslaget her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere