Artikel top billede

Zoom klar til at udlevere gratis-opkald til amerikanske myndigheder: "Politisk tonedøvt," lyder kritikken

Gratis-brugerne af videotjenesten Zoom kan få udleveret deres videoopkald til de amerikanske myndigheder. Det forklarer Zoom-topchef Eric Yuan, der ikke vil garantere den samme anonymitet som gælder for betalende brugere.

Zoom er kommet i stormvejr, efter selskabets topchef, Eric Yuan, har givet udtryk for, at Zoom gerne vil samarbejde med de amerikanske myndigheder ved ikke at tilbyde fuld kryptering for gratis videoopkald.

Videotjenesten bliver nemlig også misbrugt til kriminelle aktiviteter, og det vil selskabet gerne kunne hjælpe politiet med at opklare.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Zoom vil styrke sikkerheden for betalende kunder

Udtalelsen bliver ifølge mediet beskyldt for at være politisk tonedøv, fordi den kommer samtidig med, at der er store protester i flere amerikanske storbyer mod politivold.

"Vores plan er at tilbyde end-to-end kryptering til brugere, hvis identitet vi kan bekræfte for på den måde at begrænse skaden til sårbare grupper," lyder det fra Eric Yaen, der tilføjer:

"Jeg vil gerne gøre det klart, at Zoom ikke monitorerer møders indhold. Vi har ikke nogen bagdøre, hvor Zoom-ansatte eller myndigheder kan få adgang til møder uden at være synlige for andre. Intet af det vil ændre sig."

Det har allerede affødt stor kritik, at Zoom ikke har brugt end-to-end kryptering, fordi det ellers fremgik på selskabets hjemmeside.

Læs mere om det her: Zoom ramt af en stribe sikkerheds-problemer: Hackere kan få fat på brugernes Windows-password




IT-JOB

InCommodities A/S

Senior Portfolio Manager

Infomedia A/S

Head of IT Operations

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere