Artikel top billede

Amerikansk software-virksomhed går konkurs i Danmark

EON Reality, en amerikansk software-virksomhed inden for virtual reality, er gået konkurs efter to år på det danske marked.

Det amerikanske virtual reality-selskab EON Realitys danske selskab er gået konkurs.

Det viser en registrering i Statstidende fra 29. maj ved Skifteretten i Viborg.

EON Reality udvikler virtual og augmented reality-software, og åbnede i 2018 en dansk afdeling i Viborg med en plan om, at der i første omgang skulle ansættes 10 medarbejdere.

Det fremgår ikke, hvorfor selskabet er gået konkurs, men i seneste regnskab havde selskabet et underskud på fire millioner kroner og en negativ egenkapital.

Læs også: Danske it-virksomheder forventer at løbe tør for penge i løbet af seks måneder: "Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj"

Viborg vil forsøge at videreføre aktiviteter

Da EON Reality i 2018 kom til Viborg etablerede Via University College i Viborg i samme ombæring en såkaldt uddannelsesstation, hvor de studerende kan arbejde med netop virtual reality og augmented reality sammen med ‘nogle af de dygtigste folk i verden,’ lød det.

Her betegnede man også EON Reality som ‘verdens førende’ inden for sit felt.

Der findes i dag allerede en række animations-virksomheder i Viborg.

Viborgegnens Erhvervsråd vil nu arbejde på at skabe en lokal model, der kan videreføre nogle af aktiviteterne i Viborg, fremgår det ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

EON Reality har i dag over 20 udviklingscentre rundt om i verden.

Læs også: Rundspørge: Hver femte danske it-professionel nervøs for fremtiden på grund af corona




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere