Udstilling: Hvem lurer egentlig på dine private data?

Med udstillingen Data Data Data giver Danmarks Tekniske Museum et billede af dataopbevaring gennem tiden – og sætter fokus på, hvem der kigger med, når du gemmer dybt personlige data.

Det er velkendt, at vi gennem vore smartphones har mere computerkraft i lommen end tusindvis af teknikere og astronauter havde til rådighed under Apollo-programmet.

Det er til gengæld noget mere usikkert, hvor alle vores ufatteligt mange data behandles og gemmes.

Det er emnet for en ny udstilling – kaldet Data Data Data – som arrangeres af Danmarks Tekniske Museum i samarbejde med Catch - Center for Art, Design and Technology.

Data Data Data åbner 26. juni på Kulturværftet i Helsingør. Den stiller skarpt på, at hver enkelt person i dag efterlader et så enormt dataaftryk, at det rummer dybt personlig viden om eksempelvis færden, interesser og venner.

Men at vi faktisk hverken ejer disse dybt private informationer selv eller ved særlig meget om, hvor og hvordan de behandles eller hvem, der kigger med.

”Det stiller os overfor nogle nye dilemmaer, hvor vi kan finde inspiration og nye perspektiver i gamle teknologier til at håndtere de udfordringer, som vi står med,” siger Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

Udstillingen viser også, hvordan opbevaring, behandling og forståelsen af data har udviklet sig gennem tiden.

Der er eksempler på lagring af data i forskellige medier fra slutningen af 1700-tallet og 1800-tallet til flere af de teknologiske nybrud, der sker i løbet af det 20. århundrede, bland andet med magnetisk lagring af data og optisk lagring.

Titel: Data Data Data. Praktisk information: Udstillingen kan opleves fra den 26. juni på Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør. Udstillingen har åbent tirsdag og torsdag fra kl. 13 til 18. Der er gratis entré.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?