Morgen-briefing: Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen / Masser af spændende nyheder fra Apple / Svenske Quickbutik åbner i Danmark

Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen. Masser af spændende nyheder fra Apple. Svenske Quickbutik åbner i Danmark. Onlinebrug voksede med 3,5 timer under coronakrisen. Det danske fintech-selskab Tricom solgt til Mercell. EG og Targit indgår partnerskab.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen
Norske Visma har under corona-krisen købt syv virksomheder, hvoraf de to er danske, fortæller divisionsdirektør Carsten Boje Møller til Børsen.

Det betyder, at selskabet nu ejer 14 virksomheder i Danmark, der tilsammen omsætter for halvanden milliarder kroner ud af den samlede koncerns samlede godt 10 milliarder kroner i omsætning.

Carsten Boje Nielsen siger til avisen, at Visma regner med at lande flere opkøb inden sommerferien.

“De sidste to år har vi købt cirka 20 virksomheder per år,” siger han.

Du kan læse mere om Visma i Danmark her: Visma e-conomic fortsætter vækstridt trods coronakrise: "Vi kommer i hvert fald til at vokse sammenlignet med 2019"

Masser af spændende nyheder fra Apple
Apple afviklede mandag aften dansk tid den årlige WWDC-præsentation, hvor topchef Tim Cook løftede sløret for en længere række nyheder og ændringer til ikke mindst iPhone.

Du vil blandt andet fremover alt afhængig af bilmærke kunne begynde at låse din bil op med din iPhone, ligesom der kommer ret store visuelle ændringer til den måde, som homeskærmen på din iPhone er indrettet på.

Journalist Jacob Ø. Wittorff fulgte med i præsentationen i aftes, og han sætter ændringerne ind i sammenhæng for dig i denne artikel: Få overblikket: Her er de 17 vigtigste software-nyheder fra Apples store udvikler-konference.

Svenske Quickbutik åbner i Danmark
Den svenske e-handelsplatform Quickbutik åbner i Danmark efter pæn fremgang i Sverige, hvor selskabet siden åbningen i 2015 har fået 3.000 aktive webshops som kunder.

“Med sig tager Quickbutik den succesopskrift, de har fundet på det svenske marked. En enkel, kraftfuld og fleksibel platform,” meddeler selskabet.

Direktør og grundlægger Azddin Benberkan meddeler, at ‘ brugervenlighed og privatliv’ er vigtige faktorer for selskabet, hvis ‘mål er at hjælpe virksomheder med at opnå stor vækst, uanset hvilket land de opererer i. Dette ved at levere en komplet e-handelsplatform, der tilbyder funktioner som åbner mulighederne for netop dette,” som det hedder.

Onlinebrug voksede med 3,5 timer under coronakrisen
Tiden tilbragt online blev kraftigt forøget for de fleste under coronakrisen, viser nye målinger fra Ericsson ConsumerLab foretaget hos 11.500 forbrugere verden over.

“I gennemsnit steg vores daglige onlinetid i hjemmet via bredbånd med 2,5 time, mens opkobling via 4G-mobilnetværket steg med en time,” lyder det fra Ericsson.

Undersøgelsen viser samtidig, at mange forbrugere har taget e-læring, videotelefoni og lignende til sig under krisen.

“Brugen af uddannelsesapplikationer som for eksempel Google Classroom er steget med hele 282 procent, og ifølge tre ud af fire forældre har disse været afgørende for, at deres børn har kunne fortsætte deres skolegang hjemmefra,” lyder det fra Ericsson.

Du finder hele rapporten fra Ericsson her.

Det danske fintech-selskab Tricom solgt til Mercell
Det danske fintech-selskab Tricom er blevet solgt til norske Mercell, der for tiden investerer stort i Norden med det mål at udfordre de spillere på markedet for såkaldte source-to-pay-løsninger, som hidtil har været domineret af selskaber som SAP, Coupa, Basware, Visma, Oracle og Tradeshift.

Tricom - der blev grundlagt i 2011 og i dag har 25 medarbejdere - fortsætter som selvstændigt brand i Mercell-gruppen, der nu vil have selskabets løsninger rullet ud i hele Europa.

Tricom står bag en cloud-baseret platform til håntering af indkøb, kontrakthåndtering, logistik, fakturagodkendelse, analyse og optimeringsværktøjer-

Selskabets løsninger håndterer i dag handelstransaktioner for 100 milliarder kroner, og det er målet, at dette tal skal blive væsentligt større.

EG og Targit indgår partnerskab
EG og Targit indgår strategisk partnerskab og smelter nu Targits BI-løsning Decision Suite sammen med EG’s Clinea-løsning, der henvender sig til danske lægehuse og specialklinikker.

“Det gør det med ét muligt for læger og det øvrige personale på en klinik at dykke ned i klinikkens data. På den måde kan klinikkens læger danne sig et langt mere detaljeret billede af deres patienter,” lyder det fra de to selskaber.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.