Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer mod falske Cisco-produkter

I to tilfælde har sikkerhedsfirmaet F-Secure opdaget forfalskede Cisco-switches, og advarer nu mod at virksomheder ikke glemmer sikkerhedstruslen fra hardware-angreb.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure advarer nu mod, at der bliver solgt falske Cisco-switches, der har til hensigt at bryde ind i virksomheders netværk.

Selskabet har derfor set nærmere på to falske enheder, som man vurderer kan udgøre en risiko for virksomheder.

"Vi fandt ud af, at forfalskningerne var bygget til at omgå autentificerings-mekanismer, men vi fandt ikke bevis for, at enhederne udgør andre risici," lyder det fra Dmitry Janushkevich, der er seniorkonsulent i F-Secure Consulting's hardware-sikkerhedsteam, i en meddelelse til Computerworld.

Læs også: Cisco tager kampen op mod Zoom mens flere lande er ved at genåbne: “Jeg synes, vi er meget tidligt ude”

Selskabet blev opmærksom på problemet fordi en virksomhed opdagede, at man havde købt og installeret Cisco-enheder, som var blevet ændret til at omgå sikkerhedsprocesser.

"Forfalskernes motiver var sandsynligvis begrænset til at tjene penge ved at sælge enhederne. Men vi ser, at motiverede angribere bruger den samme type tilgang for uopdaget af åbne bagdøre ind til virksomheders systemer, og det er derfor vigtigt at kontrollere al modificeret hardware grundigt," skriver F-Secure.

Derfor lyder den klare anbefaling fra selskabet, at man altid sørger for at have klare indkøbspolitikker for sit netværksudstyr og altid opdaterer enhederne med den seneste software.

Læs også: Region Nordjylland vil anskaffe switche, kabler og netværks-udstyr for 100 millioner kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere